SALOMON

Salomon är grundat 1947 i de franska Alperna med ambitionen att skapa innovativ utrustning som gör det möjligt för människor att ha roligt, utvecklas och utmana sig själva i naturen, sommar som vinter.
Idag är Salomon ett av världens främsta varumärken inom outdoor och har ett brett utbud av produkter för bland annat löpning, vandring, längdskidåkning, snowboard och alpinskidåkning. Huvudkontoret ligger i Annecy i Frankrike och produkterna utvecklas vid Annecy Design Center, där ingenjörer, designers och atleter samarbetar för att skapa de bästa lösningarna för att ständigt förbättra upplevelsen hos alla som har naturen som sin favoritplats.

Mer information hittar du på https://www.salomon.com/sv-se


Varumärken

 • Salomon - Alpint, längd, snowboard, skor, konfektion & väskor.

Artiklar

 • Amer Sports börsnoteras värderas till 10 miljarder dollar

  Finska Amer Sports siktar på amerikanska börsen. I början av 2024 hoppas de kunna introduceras.

 • Norsk-spanska Nnormal siktar på Sverige

  Nnormal, ett nytt spansk-norkst varumärke, har tagit sikte på Sverige. Efter att under hösten 2022 lanserat sin första kollektion har de som ambition att se kommande kollektioner i svenska butiker.

 • VD-INTERVJUN: Hon gör dig rätt i tiden

  Abby World vill vara Nordens bästa byrå för aktiva varumärken. Flera av kunderna hör hemma i outdoor­världen och byråns vd, Mandarva Stenborg, ser möjligheter att växa i en ny värld där trender snurrar snabbt och förutsättningarna för marknadschefer har förändrats dramatiskt. Text & foto: Tommy Jeppsson

 • Care of Carl säljer nu sportkläder

  De har vuxit sig stora genom försäljning av herrkläder för både vardag och fest. Nu kommer de också att sälja produkter för den aktive.

 • Se Salomons nya logotyp

  Salomon har presenterat en ny logotyp och ett nytt monogram.

 • Salomon blir partner till norska Birken Skifestival

  Salomon och norska Birken Skifestival har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Salomons målsättning är att få fler att åka längdskidor.

 • Sportfack besöker nya NK Sport

  I dagarna slog nya NK Sport upp dörrarna till våning 3 fylld med moderna sportkläder. Sportfack har gjort en rundtur.

 • Fåtal platser kvar till Gear of the year-finalen

  Den 9 april hålls finalkvällen av Gear of the year på Haymarket I Stockholm. Då ska vinnarna koras i alla sex kategorierna. Klart du också ska vara med!

 • Kinesiskt konsortium lägger megabud på Amer Sports

  Kinas största sportvaruaktör Anta Sports har tillsammans med ett konsortium av flera kinesiska aktörer lagt ett megabud på finska Amer Sports.

 • Amer Sports köper Peak Performance

  Svenskgrundat, köpt av danskar och nu går den nordiska flytten vidare för Peak Performance. I juni blir Peak Performance finskt när Amer Sports köp av varumärket från IC Group för 2,6 miljarder svenska kronor går igenom. Varumärket passar perfekt i Amers portfölj då koncernen har målet att sälja konfektion för 15 miljarder.