Skidor

Efter fabriksbranden – askan är den bästa jorden

Det sägs att en olycka sällan kommer ensam. Fråga bara Fischer, som lär kunna intyga att det stämmer. För efter covid-19 fick de se sin fabrik brinna upp. Och när den nya väl byggts upp utbröt ett krig i nationen. Vi har pratat med företagets vd, Franz Föttinger, som trots alla motgångar är positiv.

Vinterns hetaste säsong står för dörren

På kort tid har Vemdalen Ski Shop byggt upp ett gott rykte som en nischad specialistbutik. Mitt i ett växande turistparadis hittar vi den unga skidbutiken, men med en personalstyrka som samlar många år av skiderfarenhet.

De blir ny sponsor till landslaget

Efter det oväntade uppbrottet har svenska skidlandslaget en ny sponsor när det kommer till kläder. För första gången ska Ridebrain skapa kläder och direkt sponsrar de landslaget.

Skridskostjärna blir lägerledare för Skistar

Efter en intensiv och lyckad karriär där han i princip vunnit allt som går att vinna, lämnar Nils van der Poel de olympiska skridskoisarna. I stället blir han tränare på ett ungdomsläger, i uppdrag som ambassadör för Skistar.

Silva lyser upp norskt skidskytte

Norska skidskyttelandslaget får svenska pannlampor. Nu ska Silva utrusta norrmännen inför den mörka för- och träningssäsongen.

Mandel Showroom återuppstår

PR-byrån Mandel med Matthias Aßmann i spetsen gör hösten 2021 comeback med eventet Mandel Showroom. Det blir en kombo av fysiskt event, digitala lösningar och många nyheter utlovas av arrangören.

Silva uppköpt av riskkapitalbolag

Riskkapitalbolaget Verdane har förvärvat Silva från investmentbolaget Karnell. Verdane menar att det nya ägarskapet ska möjliggöra att både tillväxten och digitaliseringen av Silva ökar.

Peak Performance säljer gamla kläder

Nej det är inget skämt. Istället en stor satsning på återbruk från Peak Performance. Kunder som tröttnat på sina gamla Peak-plagg kan nu sälja tillbaka dem till företaget som i sin tur säljer dem till vintageintresserade.