Porträtt

Mårten Nydahl styr Cycleurope

Mårten Nydahl är en ung och modern företagsledare och tillika Cycleuropes nye vd. Hans grundfilosofi är att jobba med folk som är självgående och att hålla fingrarna borta från deras ansvarsområden. Ödmjuk inför andras kompetens helt enkelt.

Porträtt: Rodney Hiram

Rodney Hiram står i mässvimlet på Swesport och ler. Det gör han ofta. Resan från San Fransisco till jobbet på Svenskt Sportforum har varit lång men hans goda humör har alltid hjälpt honom hålla den svensk-hawaianska fanan högt.

Porträtt: Niclas Bornling

När Niclas Bornling hade gått ut gymnasiet och hans pappa frågade honom vad han skulle göra nu blev svaret: ”Jag vet inte vad jag ska göra, men jag vet hur det ska kännas”. Den känslan fann han i Annecy, Frankrike.

En säljare i själ och hjärta

Roger Sundström ville ursprungligen bli gympalärare men skoltröttheten satt krokben för de planerna. Istället blev det jobb i sportbutik med en passion för skejtkulturen som ledde Stockholmsgrabben slutligen till ett jobb i surfbranschens flaggskepp O`Neill.

Skidsnyggt

Fredrik Dahl hade fått drömjobbet som designer på The North Face i USA. Då ringde hans förra arbetsgivare på Peak Performance, Stefan Engström, och bad honom komma tillbaka till Sverige för att designa en skidkollektion åt J Lindeberg.

Outdooraposteln

När Yvon Chouinard växte upp valde han klättringen och surfandet istället för skolan. Det blev han belönad för. Ett drygt halvsekel senare är Chouinard ägare av Patagonia med en årlig omsättning på 2,3 miljarder. När en av sportbranschens största legendarer kom till Sverige ville Sportfack självklart vara på plats. För att lyssna till hur han startade Patagonia, om framtidens gröna företagande och om hur man surfar istället för att jobba och ändå gör vinst.

Att inte helt växa upp

Han har ett eget cykelmärke, tre barn och tusen järn i elden. Vad är Tobias Adolfsson knep för att hinna och orka? Sov utomhus då och då eller varför inte i en bil. Och ät burritos.

En trevlig prick

Att Jonas Wiehager benämns med många titlar är svårt att undkomma när jag gör en googling innan vårt möte. Mr Wiehager finns i så många streetsammanhang att det är smått omöjligt att förstå hur han får tiden att räcka till. Lösningen – han lever sitt intresse.

Åsa Ramström

Hon är tjejen som ramlade in som konfektionsansvarig för Kona Sverige. Den perfekta kombinationen för någon som älskar cykling, kläder, färg och form. Ett privilegium kallar hon det själv.

Livet enligt Pi

Pi Olsson har sin identitet i naturen och sporten. Så tillvida att han tycker lika mycket om att sitta i gammelskogen och konversera med kattugglor som att hänga på stammiscafét och kolla in italiensk fotboll.