Amer Sports köper Armada

Amer Sports överraskade nog större delen av skidbranschen när de igår berättade att de har köpt Armada. Speciellt när det finns andra skidmärken till salu.

Väldigt överraskande har Amer Sports köpt skid- och klädmärket Armada för drygt 35 miljoner kronor. Amer Sports säger i ett pressmeddelande att affären gör att de framförallt blir starkare i USA där Armada har sin största marknad.

Det har spekulerats friskt i att Amer Sports skulle kunna vara en tänkbar köpare till Völkl, Marker, Dalbello eller K2 då alla dessa märken är ute till försäljning, men de valde alltså att satsa på betydligt mindre Armada. Eller så är det här bara det första uppköpet, vi lär få se…

Hans Smith, en av Armadas grundare säger så här om affären:

– Vi letade efter en partner som kunde ge oss struktur och finansiell stabilitet så att vi kunde växa lite mer stabilt. Vi vet att vi gör bra skidor och bra kläder, men vi vet också att ekonomi inte är vår starka sida. Med Amer Sports som ägare kan vi fokusera på att utveckla våra produkter och låta Amer sköta företagandet.

Enligt Hans kommer Armada drivas som ett fristående bolag och eftersom deras skidor redan tidigare tillverkats på Amers fabriker så blir det heller ingen skillnad på produkterna.

Armada omsatte senaste året runt 90 miljoner kronor vilket kan jämföras med Amer Sports omsättning på 25 miljarder kronor. De blir alltså ett litet företag i Amerkoncernen men gör att Amer når en hy målgrupp.

 

Sportregistret - Relaterat företag