Butiksarbete

Specialartikel för anställda inom sporthandeln

Hundratals anställda inom sportbranschen berörs av coronavirusets effekter. Sportfack har kollat upp förslagen från regeringen och reglerna för vad som gäller för dig som anställd inom sporthandeln, med fackförbundet Unionen.

Sportringen ersätter Intersportbutik

SGN Group, ägare av sportkedjorna Team Sportia, Sportringen och Bike Nation får ett butikstillskott. Sportaktören, med drygt 200 anslutna butiker växer med en Sportringenbutik där Intersport tidigare verkat.

Sporthandeln får bra betyg

Sportbutikerna i Sverige är bättre på kundbemötande än de genomsnittliga butikerna. Det visar en undersökning som företaget Daymaker har gjort hos över 100 av landets största detaljhandelskedjor.

Synsam – konkurrerar med service

Utbildning och kommunikation. Det är ledorden för Synsam för att lyckas locka kunder till sig, trots att kedjan valt att inte möta den ökade konkurresen med lägre priser. Ett koncept som säkert funkar för sportbutikerna också.

Berörd…och förförd?

Skaka hand med kunden som en del av säljsamtalet, kan det vara något? Absolut. I alla fall när det gäller vissa kunder.

Service tänder stjärnorna

Service blir allt viktigare i kampen om kunderna. Five Star Service vill hjälpa sina kunder att vässa sitt service-vapen.

God hälsa ger god lönsamhet

När hälsofrågor diskuteras på ett företag ses personalhälsa många gånger som en kostnad. Så behöver det inte vara. Enligt Anna Ferneman på hälsoföretaget Betania kan företag som tar personalhälsan på allvar tvärtom öka sin lönsamhet.

Outdoorexperten på nätet

Brett sortiment och snabba leveranser. Så kort kan Outnets framgångsrecept skrivas. Nu stärker företaget sina positioner med förvärvet av friluftsbutiken Get Out.

Specialized bjuder på mer

Det är bara ett drygt halvår sedan den första Specialized-konceptbutiken slog upp sina dörrar i Stockholm. Verksamheten har kommit igång bra trots olyckskorparnas kraxande att det inte gick att driva en cykelbutik med bara ett varumärke.