Den vinnande drivern

Nu har vinnaren i Wilsons innovationstävling Driver vs Driver korats och det blev klubban Triton designad av Eric Sillies.

I senaste Golf Business berättade vi om TV-programmet Driver vs Driver där uppfinnare skulle tävla mot varandra med att utveckla Wilson Staffs nästa driver. Nu är tävlingen avgjord och den vinnande drivern heter Triton och är designad av Eric Sillies.

Det unika med Triton är att den inte bara har flyttbara vikter för att skräddarsy bollbanan utan även en utbytbar bottenplatta. Drivern kommer med två bottenplattor – en i kolfiber och en i titanium – och eftersom materialen har olika vikt förändras både svingvikt och tyngdpunkt med de olika plattorna. Som om det inte vore nog med inställningar har Triton en hosel med sex olika lägen för loft och lie. På ovansidan finns det en bred rand som ska underlätta att adressera i rätt riktning.

Försäljningen av Triton startar på Black Friday i USA och handlarna har laddat upp rejält – 18 000 klubbor var beställda redan innan de visste vilken klubba som skulle bli vinnare. Feedbacken från återförsäljare som fått utbildning på klubban är att den både presterar bra och är väldigt lätt att jobba med för att få till rätt inställningar för varje spelare.

Klubban lanseras i Sverige i mars lagom till vår säsongsstart.

Den vinnande drivern
Här är Tritons alla inställningsmöjligheter.

Sportregistret - Relaterat företag