Kinesiskt konsortium lägger megabud på Amer Sports

Kinas största sportvaruaktör Anta Sports har tillsammans med ett konsortium av flera kinesiska aktörer lagt ett megabud på finska Amer Sports.

Bland de andra aktörerna bakom affärsförslaget står till exempel kinesiska teknikjätten Tencent Holdings. Köperbjudandet ligger på 40 euros per aktie och den totala köpesumman handlar om enorma 4,6 miljarder euros, motsvarande drygt 41 miljarder SEK. Amers Sports är börsnoterade i Finland.
Amers ledning har själva sagt att de bedömer budet som skäligt och kommer att föreslå för aktieägarna att affären går igenom. Fortlöper allt enligt plan beräknas affären vara klar under andra kvartalet 2019.
Amer Sports, som till en början sysslade med skeppsägande, tobaksprodukter och tidningsutgivning, ägde under en tid textilföretaget Marimekko. Med tiden har sportgrenen blivit alltmer utvecklad och idag har företaget över 6 000 anställda. De sitter på en rad starka varumärken som Peak Performance, Atomic, Salomon, Wilson och Suunto.
Enligt Anta Sports är tanken att Amer fortsatt ska drivas som ett självständigt bolag med en egen styrelse.
Källor: Reuters och Sporting Goods Intelligence.

Relaterat företag i Sportregistret

  • SALOMON

    Salomon är grundat 1947 i de franska Alperna med ambitionen att skapa innovativ utrustning som gör det möjligt för människor att ha roligt, utvecklas och utmana sig själva i naturen, ...