Statistik

Sporthandeln vinnare under pandemin

Corona har slagit mot alla branscher. Men några få är faktiskt vinnare. Dit tillhör sport- och fritidsbranschen. Allt enligt statistik från SCB.

Svensk cykelökning i Europatopp

Är det kanadensiska statistikföretaget Eco-Counter redovisade 2019 års mastodontundersökning Worldwide Cycling Index, där 39 länders cykling undersöktes fanns det fem länder som stack ut.

Svag julhandel för sporten

Siffrorna för december visar att julhandeln slog rekord igen. För sporthandeln gick det inte lika bra, försäljningen ökade med måttliga 0,9 procent.

Bra börsår för många sportföretag

Branschtidningen Sporting Goods Intelligence har sammanställt hur de börsnoterade sportföretagen utvecklades under 2017. Och det var ett bra år: +19,3 procent.

Svenska träningsvanor

Stadium har tillsammans med Sifo gjort sin årliga undersökning om hur svenskarna tränar. Resultatet är att 45 procent tränar minst två gånger i veckan.

Svag oktober för sporthandeln

HUI:s siffror för försäljningen i oktober visar att detaljhandeln hade en tillväxt på 2,2 procent, men sporthandeln hade det tuffare och backade med 0,8 procent.

Lyft för sporthandeln i september

En varm september i kombination med ett regeringsbeslut fick sporthandeln att spela piano på kassaapparaterna i september. Branschen var upp med hela 11,4 procent.

Bra augusti för sporthandeln

Siffrorna för hur detaljhandeln gick i augusti har precis kommit in, och sporthandeln klarade sig bra med en uppgång på 3,4 procent.