Se Salomons nya logotyp

Salomon har presenterat en ny logotyp och ett nytt monogram.

Salomon har genomgått en uppfräschning av sitt eget uttryck. Franska skidtillverkaren har presenterat en ny logotyp, en ny signatur och en ny video för att förstärka deras signaler de vill skicka ut, att man ska vara den bästa versionen av sig själv.

”Tomorrow is Yours” är vad varumärket vill signalera, dessutom vill man signalera att alla ska hitta sin egen ”uppfinnare”, för att på så sätt nå sin fulla potential och för att skapa en positiv framtid.
– Hos Salomon tror vi att människors liv kan förbättras genom att man förstärker en djupare kontakt med naturen och vildmarken. Vårt företag har ett stolt arv av att skapa framtiden av sport genom att föreställa sig och sedan skapa högpresterande sportprodukter, säger Salomons president, Franco Fogliato.
– Vår historia har byggts av människor som möter varje dag med ett modigt, nyfiket, sinne och en tro att vi alla har makten att skapa en förändring. Vi tror att varumärkets nya riktning kommer uppskattas av en växande publik av unga outdoor-entusiaster som tror på att de kan göra det samma.

Salomon meddelar också att de satt sig i en position för att nu växa i Europa, Nordamerika och Kina de kommande åren. Detta genom utökat ledarskap inom sina viktigaste idrotterna och att attrahera nya konsumenter genom andra växande kategorier såsom SportStyle footwear och Road Running.

I omgörningen har Salomons klassiska ”S”-monogram fått sig en omgörning. Dessutom typsnittet, skapat av schweiziske typografen Ricardo Ferrol.

– Den nya visuella identiteten är en tydlig manifestation av vårt varumärkes relansering och sann mot vår egen historia och personlighet. Den slutgiltiga designen känns så naturlig och uppenbar att det många kanske inte ens märker något, men det är faktiskt det bästa resultatet vårt designteam kunde drömma om, säger David Farcot, Creative Director för Salomon Snow Sports.

Den nya logotypen och det nya ”S”-monogrammet kommer att synas på produkter från och med höst/vinter-kollektionen 2022-23.

Relaterat företag i Sportregistret

  • SALOMON

    Salomon är grundat 1947 i de franska Alperna med ambitionen att skapa innovativ utrustning som gör det möjligt för människor att ha roligt, utvecklas och utmana sig själva i naturen, ...