Design

Cykelprofiler lanserar eget cykelmärke

Tidiagre Nishiki/Unicykel Linus Lindgren och Rickard Ölander har inte övergett cykelns värld. Tillsammans med ad:n Charlotte Askari lanserar de i år Meter Bikes, där receptet stavas småskalig produktion, limiterade cyklar och sylvass kvalitet.

Salming kan vinna designpris

Det är Salmings skoprojekt Hawk som har väckt juryns gillande. Skon är med i slutomröstningen för Svenska Designpriset 2018. Vinnarna presenteras den 25 oktober.

Karin Kinander är ny kläddesigner på Lundhags

Lundhags har anställt Karin Kinander som ny kläddesigner. Karin kommer närmast från Haglöfs där hon har jobbat som kläddesigner i tolv år, de senaste åren dessutom som Senior Designer.

Tvåfärgade hjälmar

Vi letar alltid efter trender på Ispo – stora som små. En av de tydligaste i år är de tvåfärgade hjälmarna som verkligen sticker ut på hjälmväggen.

Golfens klädkod är under press

Golf har många regler. En del av dem i regelboken men betydligt fler av gammal hävd och tradition. Klädkoden är en av dem men nu kommer allt fler tecken på att den ifrågasätts och kanske håller på att luckras upp.

Kjersti Buaas designar egen kollektion

En av världens mest meriterade snowboardåkare – norskan Kjersti Buaas – inleder ett samarbete med det svenska klädmärket Colour Wear. Hon kommer att designa en egen kollektion med tungt fokus på eko.

Peak Perfomance plan för framtiden

Efter ett år som vd för Peak Performance har Nicolas Warchalowski nu släppt företagets affärsplan fram till 2020 – Peak Performance Redefined.