Gear of the Year

Houdini: ”Vi har en hyfsat tydlig plan fram till 2066”

Hösten 2022 lanserade de kampanjen ”Forward to Nature”, som bland annat går ut på att de vill att deras kunder ska köpa färre produkter. ”We don’t need more clothes, we need clothes that can do more”. Sportfack fick en pratstund med Houdinis vd Eva Karlsson.

Re-Adventure: ”Vi har fått lära oss under resans gång”

Av alla tillfällen att starta butik så kan mitt under en pandemi vara en av de sämsta. Men Kicki Olivensjö och hennes kollega Jenny Kask hade ett koncept som de trodde stenhårt på. Nu har deras second hand-butik för friluftskläder, Re-Adventure, utnämnts till Årets Butik i Gear of the Year 2022.

Patagonia: ”Vi har en hel del jobb kvar att göra”

Under 2022 gjorde Patagonia en rekonstruktion som innebar att all vinst bolaget gör ska gå till naturen. Och med tanke på företagets storlek är summorna på bistånds-nivå. Därför utses man nu till ”Årets miljömärke”.

Ridestore: Bra jobb i det tysta

Med egna, attraktiva, varumärken och försäljning av giganter har Ridestore blivit enormt framgångsrika. 2022 hade man en omsättning på över 1 miljard kronor. Därför är de först med att vinna ”Årets e-butik”.

Heat Ready: ”Vi har bara börjat den här resan”

På kort tid har Inuheat skapat en lösning som möjliggör värme­förberedda plagg. Lösningen har nu potential att sätta en ny standard när det kommer till aktivt uppvärmda produkter. Heat Ready från Inuheat är ”Årets Innovation”.

Här är årets GOTY-vinnare

Sportfacks läsare har fått lägga sina röster på de nominerade i Gear of The Year. Nu har vi också ett resultat. Här är årets vinnare av det prestigefyllda priset som delades ut i samband med Sportbranschens dag!

De vann Gear of the year 2020

Till slut stod sju värdiga vinnare högst upp på pallen. Läs om vilka som tog hem Gear of the year 2020 och varför.