Care of Carl säljer nu sportkläder

De har vuxit sig stora genom försäljning av herrkläder för både vardag och fest. Nu kommer de också att sälja produkter för den aktive.

Care of Carl har sedan starten 2010 förknippats med high-end kläder för herrar. Boråsföretaget har vuxit till att bli en av de stora sajterna i Sverige gällande herrmode och de har också, så sakteliga, börjat ta sig ut i Europa.

Men bara för att något fungerat tidigare innebär inte det att det alltid kommer vara så. Care of Carl har skapat ett koncept de kallar ”The Classics of Tomorrow” och för att förmedla detta lanserar de sin nya avdelning kallad ”Active”.

Inom ”Active” kan man på Care of Carls hemsida se att de har ett antal fokusområden: Running, golf, training och The Outdoors.
– Gränslinjen mellan vardagsgarderoben och de mer funktionella plaggen har blivit allt suddigare under de senaste åren, vilket vi också har märkt av och anpassat oss efter till viss del. Nu tar vi nästa steg och introducerar ett helt sportsegment, som står på egna ben, med syfte att komplettera våra kunders sportgarderob i många år framöver, säger Rasmus Motten Wernerby, varumärkes- och kommunikationschef på Care of Carl.

I nya avdelningen, som öppnade 13 september, kan vi se varumärken som Salomon, Satisfy running och Arc’teryx. Tanken är att man ska kunna tillfredställa sina kunders behov – oavsett om det är för vardagskläder eller för en mer aktiv livsstil, exempelvis för löpare, de som vandrar eller spelar golf.

– För många bidrar en investering i träningskläder, anpassade för den sport de utövar, med lite extra motivation och för att supportera ytterligare kommer vi släppa digitala guider framöver, där vi startar med en för hur man kommer i gång med löpträningen. Med ett bra sortiment och stödjande innehåll hoppas vi kunna peppa våra kunder att investera i sig själva för att hålla i dag såväl som i morgon, Rasmus Motten Wernerby.

Relaterat företag i Sportregistret

  • SALOMON

    Salomon är grundat 1947 i de franska Alperna med ambitionen att skapa innovativ utrustning som gör det möjligt för människor att ha roligt, utvecklas och utmana sig själva i naturen, ...

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26873" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]