Burton        
        
Burton

Jake Burton Carpenter grundade Burton Snowboards från sin lada i Vermont år 1977 och har ägnat resten av sitt liv åt snowboardåkning. Sedan grundandet har Burton haft en viktig roll när det kommer till att få snowboardåkning att växa från en bakgårdshobby till en sport i världsklass genom att skapa banbrytande produkter, stödja ett team av åkare och sätta press på semesterorter att tillåta snowboardåkning. Idag designar och producerar Burton marknadsledande produkter för snowboardåkning och utomhusaktiviteter. Burton Snowboards är ledande när det gäller hållbarhet inom utomhus- och vintersportbranscherna och har som världens första snowboardföretag belönats med B Corporation®-certifieringen. Burton är privatägt av Donna Carpenter och har sitt huvudkontor i Burlington, Vermont i USA och kontor i Österrike, Japan, Australien, Kanada och Kina.

Varumärken

Analog - Konfektion.
Burton - Snowboards och konfektion.
Anon - Goggles och hjälmar.

Produktgrupper

Snowboard - Konfektion, Bindningar, Brädor, Brädor: Splitboards, Handskar / Vantar, Hjälmar, Lås, Ryggsäckar, Skor, Snowboardfodral, Snowskate, Strumpor, Tillbehör, Valla, Vallautrustning, Mössor, Goggles, Ryggskydd
Sportmode - Streetwear, Surfshorts, Dunkläder, Halsdukar, Kepsar Och Hattar, Mössor, Pannband, Strumpor, Öronlappar
Surfing - Konfektion
Alpint - Handskar / Vantar, Konfektion, Ryggsäckar, Tillbehör, Hjälmar, Ryggskydd, Mössor, Goggles
Barn - Snowboards
Friluftsliv - Handskar / Vantar, Konfektion, Packsäckar
Reseutrustning - Väskor
Skateboard - Konfektion, Tillbehör
Väskor - Bagar, Daypacks, Fotoväskor, Streetpacks

Artiklar				
Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206