Burton lanserar könsneutrala brädor

Burtons kollektion Family Tree kommer inte längre ha könsspecifika snowboards. Detta meddelar de samtidigt som de lanserar en ny kollektion.

Burtons Family Tree-brädor har fått en uppdatering. Kollektionen med splitboards, powder boards och pow surfers har förändrats på så sätt att de är snabbare, lättare och mer effektiva. Enligt Burton själva är de skapade för att ”utmana gränserna för vad sm är möjligt inom snowboardåkning”.

I brädorna har man använt sig av fiberglas och kärnan har optimerats för att ge en nära koppling mellan brädhalvorna för att åkare ska få mer kontroll och stabilitet. 

Det kanske mest spännande med den nya kollektionen är att Burtons Family Tree är könsneutral i form av färg, storlek och konstruktion. Burton skriver i ett pressmeddelande att man i samband med denna kollektion vill lägga könsspecifika snowboards bakom sig och istället skapa mångsidiga brädor för alla personers egna åkstil.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Burton

    Jake Burton Carpenter grundade Burton Snowboards från sin lada i Vermont år 1977 och har ägnat resten av sitt liv åt snowboardåkning. Sedan grundandet har Burton haft en viktig roll när det kommer till att få snowboardåkning att växa från en bakgårdshobby till en sport i världsklass genom att skapa banbrytande produkter, stödja ett team av åkare och sätta press på semesterorter att tillåta snowboardåkning. Idag designar och producerar Burton marknadsledande produkter för snowboardåkning och utomhusaktiviteter. Burton Snowboards är ledande när det gäller hållbarhet inom utomhus- och vintersportbranscherna och har som världens första snowboardföretag belönats med B Corporation®-certifieringen. Burton är privatägt av Donna Carpenter och har sitt huvudkontor i Burlington, Vermont i USA och kontor i Österrike, Japan, Australien, Kanada och Kina.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8062" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]