Burton och skidförbundet vill lyfta svensk snowboard

Burton och Svenska Skidförbundet ingår ett samarbete för säsongen 2020/2021. Målsättningen är att sätta fokus på kvinnliga snowboardåkare och att ge fler möjligheten att prova på.


Burton och skidförbundet vill lyfta svensk snowboard
Lina Adams, Nordenchef Burton Snowboards.

De båda aktörerna har närmat sig varandra och inlett diskussioner under hösten, som nu har tagit en konkret form.
– Dialogen inleddes redan under hösten där vi gemensamt såg stora möjligheter till samarbete. Burton vill använda snowboard som en ledstjärna och som ett verktyg för att främja jämställdhet, hållbarhet och gemenskap, oavsett bakgrund eller funktionsvariation. Svensk snowboard med bland annat projekten ProgSession och initiativet ”Alla på snö” ligger helt i linje med dessa och vi är mycket glada att kunna samarbeta kring dessa satsningar, säger Lina Adams, Nordenchef på Burton Snowboards.

Burton, som på senaste tiden har försökt att bredda sin målgrupp och vill omfatta alla åkare, unga som gamla, försöker själva vara noga med att ha båda könen representerade, bland annat i sitt eget ”Burton-team”. Enda gruppen som saknas, kan Sportfack tycka, är äldre – mer erfarna och ”grånade” åkare. Särskilt nu när snowboard som företeelse har så många år på nacken.
Skidförbundet vill förstås också slå ett slag för bredden inom snowboard och tror att samarbetet med Burton kan leda till att flera utövare hittar vägen fram till både bräda och backe.  
– Vi har under många år verkat för att skapa inspirerande projekt och insatser som ska lyfta svensk snowboard på många plan. Att vi nu har Burton, som är den största aktören, i ryggen är ett kvitto på att vi gör saker rätt. Tillsammans ger det oss fler möjligheter att rida vidare på det uppsving och den positiva trend som vi upplever att snowboard har i Sverige, säger sportchefen för snowboard på Svenska Skidförbundet, Stefan Karlsson.
Partnerskapet inkluderar även Swedish Snowboard Series och Rookie Camp. 

Relaterat företag i Sportregistret

  • Burton

    Jake Burton Carpenter grundade Burton Snowboards från sin lada i Vermont år 1977 och har ägnat resten av sitt liv åt snowboardåkning. Sedan grundandet har Burton haft en viktig roll när det kommer till att få snowboardåkning att växa från en bakgårdshobby till en sport i världsklass genom att skapa banbrytande produkter, stödja ett team av åkare och sätta press på semesterorter att tillåta snowboardåkning. Idag designar och producerar Burton marknadsledande produkter för snowboardåkning och utomhusaktiviteter. Burton Snowboards är ledande när det gäller hållbarhet inom utomhus- och vintersportbranscherna och har som världens första snowboardföretag belönats med B Corporation®-certifieringen. Burton är privatägt av Donna Carpenter och har sitt huvudkontor i Burlington, Vermont i USA och kontor i Österrike, Japan, Australien, Kanada och Kina.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8646" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]