Burton lanserar två kollektioner tillsammans med RUN DMC

Walk this Way! Eller ja, det kanske blir lite "tricky". Men du kan i alla fall glida ner för backarna klädd i Burtons prylar med Run DMC-inspiration framöver.

Det är väl kanske inte Run DMC:s kärnverksamhet men trots det är känslan att det legendariska bandet passar alldeles utmärkt ihop med Burton. Duon ska nämligen tillsammans lansera två limiterade kollektioner. Från och med mitten av februari kommer vi se snowboards, skor, bindningar, outdoorkläder, streetkläder, väskor och accessoarer. Dessutom ska två unika snowboards auktioneras ut för välgörande ändamål.

”Idén till det här samarbetet kom från en tight vänskapsrelation som grundar sig i en passion för snowboardsporten”, säger George Burton Carpenter angående att jobba tillsammans med TJ ochJesse Mizell, söner till bortgångna Jam Master Ray från Run DMC.
“Burton x Run DMC kollektionen ger nytt liv till arvet från våra pappor, eller som världen känner dem, Jam Master Jay från Run DMC och Jake Burton från Burton Snowboards. Med det här samarbetet håller vi deras arv vid liv och förstärker relationen mellan hip-hop och snowboarding. Designen tar hänsyn till vårt arv samtidigt som den utvecklar den stil och kultur som vi vill föra vidare i generationer.”

Till en början lanserar man en kollektion av 7.7 Mine77 x Run DMC ”DJ-board”-snowboards som ska auktioneras ut nu i början av februari. De speciella brädorna är handgjorda i Burtons huvudkontor i Vermont, samt true twin freestyle-brädan Jam Master Jays DJ Setup, detta tillsammmans med vintage vinylskivor monterade i brädan – samt en unik förpackning inspirerad av transportfodral för DJ-utrustning. Tanken är att man ska ha skapat ett samlarobjekt och vinsten från auktionen kommer att gå till de två livsförändrande organisationerna: Chill Foundation, som inspirerar unga att övervinna utmaningar inom brädsporter. Jam Master Jay Foundation bidrar å sin sida med resurser till offentliga musikutbildningsprogram för elever i innerstan.

“Jag föddes 1975, så mina tonår genomsyrades av populariseringen av snowboarding och hip-hop,” säger Adrian J Margelist, varumärkeschef på Burton.
“Att få vara en del av att designa Burton x Run DMC-samarbetet var verkligen en ära som också tillät mig att få resa tillbaka i tiden till mina tonår för att hitta inspiration att integrera i dagens moderna designelement. För att hylla året 1977 när Burton grundades, skapade vi inte 8 utan 7 kompletta brädor plus en bräda som är .7 i storlek. 7.7-DJ-brädorna som kommer att auktioneras ut är helt unika konstverk som hyllar snowboarding och hiphopens kulturella inflytande och jag hoppas att brädorna kommer inbringa en summa som gör bra nytta för både Chill Foundations och Jam Master Jay Foundations viktiga arbete.”

Efter specialsläppen för välgörenhet kommer alla få tillgång till nyheterna i den ”allmänna” kollektionen Mine77 x Run DMC. Här återfinns en tracksuit i Gore-Tex och produkter med grafik av skivspelare och kasettband. I kollektionen återfinns också plagg som tydligt förknippas med Run DMC. Såsom deras Frostner Jacket, en Throwback hip pack och en Process snowboard med porträtt på gruppen som grafik.

Relaterat företag i Sportregistret

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.

  • Burton

    Jake Burton Carpenter grundade Burton Snowboards från sin lada i Vermont år 1977 och har ägnat resten av sitt liv åt snowboardåkning. Sedan grundandet har Burton haft en viktig roll när det kommer till att få snowboardåkning att växa från en bakgårdshobby till en sport i världsklass genom att skapa banbrytande produkter, stödja ett team av åkare och sätta press på semesterorter att tillåta snowboardåkning. Idag designar och producerar Burton marknadsledande produkter för snowboardåkning och utomhusaktiviteter. Burton Snowboards är ledande när det gäller hållbarhet inom utomhus- och vintersportbranscherna och har som världens första snowboardföretag belönats med B Corporation®-certifieringen. Burton är privatägt av Donna Carpenter och har sitt huvudkontor i Burlington, Vermont i USA och kontor i Österrike, Japan, Australien, Kanada och Kina.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="28423" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]