En revolutionerande detalj

Ibland är det en liten detalj som gör all skillnad. Ibland är det en liten innovation som är den stora revolutionen.

Ända sedan pumpspännen kom till snowboardbindningar för 20 år sedan har åkarna svurit över att spännena inte går att spänna åt maximalt. Antingen har spännet hoppat eller så har tänderna slitits sönder för att de matats snett.

Det är slut med det nu.

Burton har utvecklat ett nytt spänne som på framsidan har skåror diagonalt för att matas bättre och där själva låsfunktionen flyttats till baksidan för att verkligen låsa fast spännet. Funktionen är klockren och finns första året på två olika bindningar.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Burton

    Jake Burton Carpenter grundade Burton Snowboards från sin lada i Vermont år 1977 och har ägnat resten av sitt liv åt snowboardåkning. Sedan grundandet har Burton haft en viktig roll när det kommer till att få snowboardåkning att växa från en bakgårdshobby till en sport i världsklass genom att skapa banbrytande produkter, stödja ett team av åkare och sätta press på semesterorter att tillåta snowboardåkning. Idag designar och producerar Burton marknadsledande produkter för snowboardåkning och utomhusaktiviteter. Burton Snowboards är ledande när det gäller hållbarhet inom utomhus- och vintersportbranscherna och har som världens första snowboardföretag belönats med B Corporation®-certifieringen. Burton är privatägt av Donna Carpenter och har sitt huvudkontor i Burlington, Vermont i USA och kontor i Österrike, Japan, Australien, Kanada och Kina.