Burton kommer med Step Onbindningar

I början av december släppte Burton på den ganska dåligt bevarade hemligheten att de har en ny step inbindning på gång. Eller Step On som de själva kallar den.

De första försöken med step-in bindningar till snowboards gjordes i slutet av 90-talet och då fanns det en uppsjö av olika modeller. Ingen av dem slog ordentligt och de klassiska bindningarna har helt dominerat sedan dess.

I fyra år har Burton jobbat med ett hemligt projekt där några av deras produktutvecklare helt enkelt fick kliva in i ett hemligt rum och inte komma ut förrän de hade utvecklat en ny typ av step inbindning. Med hjälp av 3D-skrivare har de testat otaliga lösningar och för ett år sedan var de framme vid en slutlig lösning som de har testat intensivt sedan dess och finjusterat. Terje Haakonsen sågs åka på bindningarna i Riksgränsen i våras och nu har de alltså släppt på bilder och låtit åkare utanför testgruppen prova systemet.

Skon ser ut som en vanlig sko förutom små piggar vid sidorna av tårna och en hake bak i hälen. Bindningen ser i sin tur ut som en helt vanlig bindning utan spännen. Bak i bindningen finns en skåra där du passar i haken i skon, när du sedan trycker ner foten fjädrar bindningen en del och du kan trycka i piggarna vid sidan av skon. Det funkar ungefär som en SPD-pedal på cykel och tar inte ens en minut att förstå hur det går till, det är väldigt enkelt.

 

Systemet kommer att finnas för test under Svenskt Sportforum Ski Intro i Vemdalen i slutet av januari eller kan ni höra av er till Burton i Sverige för att höra om möjligheten att testa.

Vill du redan nu höra vad andra tycker så kan du läsa den här artikeln.

Burton kommer med Step Onbindningar
Så här ser bindningen ut…
Burton kommer med Step Onbindningar
…och så här ser skon ut med sin dubbla Boasnörning.

Sportregistret - Relaterat företag