Burtons Sverigebutik: så ser den ut

Den 16 oktober öppnade Burton Hub på Norrlandsgatan mitt i centrala Stockholm. Sportfack spritade händerna och gick över röda mattan in till Skandinaviens första Burtonbutik som även ska vända sig kunder utanför brädvärlden.

Röda mattan ligger utrullad utanför den klassiska entrén till Norrlandsgatan 20 där Bianchi fanns i nästan 10 år.

I somras haffade istället en annan gigant lokalen. Burton Snowboards, själva ursprunget till brädindustrin, har med en marknadsandel inom snowboard globalt på 32 procent idag mer inflytande inom sitt segment än något annat varumärke. När Jake Burton gick bort den 20 november 2019 låg omsättningen på 4 miljarder kronor, de anställda var drygt 1000 personer och man var värderade till 7 miljarder kronor.

Ett knappt år efter att Jakes bortgång vill man även kliva in ordentligt på den skandinaviska marknaden. Den 386 kvadratmeter stora butiken består av en handfull stora butiksdelar där Burtons konfektion, snowboardskor, hårdvara och tillbehör kan visas upp utan trängsel. Som extra krydda finns även möjlighet att få sina Step On-bindningar monterade på den nyinköpta brädan då Burton byggt in en verkstad. Dessutom finns ett kontor för numera Burton Scandinavias 9 personers besättning.

Ett längre reportage inklusive en intervju med Linaa Adams, Territory Manager Scandinavia och Niclas Glavell från BS Agency som sålt Burton i Sverige i 10 år som nu ingår i Burton Scandinavia, läser du i nästa nummer av Sportfack. Har du inte Sveriges äldsta och enda branschtidning som täcker sport- cykel- och golfbranschen? Teckna enkelt en prenumeration uppe till höger. Då ingär även en digital version av Sportfack.

Burtons Sverigebutik: så ser den ut
Burton vill med den nya butiken i högre grad än en ren brädbutik fånga upp kunder som även söker rent mode eller konfektion för vandring, MTB eller bara en skogspromenad.
Burtons Sverigebutik: så ser den ut
Butiken har självklart egen verkstad.
Burtons Sverigebutik: så ser den ut
Niclas Glavell från BS Agency kommer tillsammans med kollegan därifrån Joakim Bergdahl finnas i huben, med fokus på skandinaviska Burton-återförsäljare.
Burtons Sverigebutik: så ser den ut
Juniorkonfektion utgör en egen avdelning…
Burtons Sverigebutik: så ser den ut
…med som oftast, de roligaste mönstren.
Burtons Sverigebutik: så ser den ut
Burton Scandinavias besättning.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Burton

    Jake Burton Carpenter grundade Burton Snowboards från sin lada i Vermont år 1977 och har ägnat resten av sitt liv åt snowboardåkning. Sedan grundandet har Burton haft en viktig roll när det kommer till att få snowboardåkning att växa från en bakgårdshobby till en sport i världsklass genom att skapa banbrytande produkter, stödja ett team av åkare och sätta press på semesterorter att tillåta snowboardåkning. Idag designar och producerar Burton marknadsledande produkter för snowboardåkning och utomhusaktiviteter. Burton Snowboards är ledande när det gäller hållbarhet inom utomhus- och vintersportbranscherna och har som världens första snowboardföretag belönats med B Corporation®-certifieringen. Burton är privatägt av Donna Carpenter och har sitt huvudkontor i Burlington, Vermont i USA och kontor i Österrike, Japan, Australien, Kanada och Kina.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8920" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]