Han är Pocs nya vd: ”Exalterad över att hjälpa till”

Jonas Sjögrens ersättare är nu klar. Det är forne elitidrottaren, numera styrelseproffset, Derek Bouchard-Hall som tar över.

Poc har en ny vd. Det svenska varumärket som tillverkar hjälmar, glasögon skydd och kläder har tillsatt det tidigare cykel- och styrelserumsproffset Derek Bouchard-Hall.

Amerikanen har nära 20 års erfarenhet inom sport- och outdoorindustrin. tidigare har han bland annat varit vd för Assos of Switzerland, vd för USA Cycling och internationell direktör hos Wiggle.
– Jag känner mig väldigt priviligerad som får ansluta till Poc-teamet. Poc är ett ikoniskt varumärke och anses vara ett riktmärke när det kommer till innovation och säkerhet. Jag har sett Pocs resa och imponerande globala expansion i många år och ser fram emot att bli en del av deras uppdrag för att skydda atleter och alla som strävar efter att bli en., säger Bouchard-Hall i ett pressmeddelande.
– Det finns tydligt en lysande framtid för Poc och jag är exalterad över att hjälpa till och fortsätta väsa i den globala snö- och cykelmarknaden.

Federico Minoli är Pocs styrelseordförande. Han säger att han är glad över rekryteringen av Derek Bouchard-Hall.
– Jag ser fram emot att arbeta med honom. Och för alla i organisationen vill jag också tacka vår före detta vd Jonas Sjögren för hans betydande bidrag och ledarskap under sin period hos oss. Poc är fullt av otroligt talangfulla och engagerad människor, och ett företag med en lysande framtid.
– Med en drös av nya produkter och innovationer på väg ut på marknaden. Vårt uppdrag i anställningen av en ny vd är att förstärka möjligheten att utnyttja all potential vi ser framför oss samtidigt som vi anpassar oss runt kraven av vår stora tillväxt.

Derek Bouchard-Hall kommer att börja arbeta direkt och kommer vara baserad i Stockholm.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="32693" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]