De blir ny sponsor till landslaget

Efter det oväntade uppbrottet har svenska skidlandslaget en ny sponsor när det kommer till kläder. För första gången ska Ridebrain skapa kläder och direkt sponsrar de landslaget.

Förra veckan kunde Sportfack berätta att Alpina landslaget och skicrosslandslaget valt att bryta med sin tidigare sponsor, Huski. Anledningen var att de inte hade fått betalt av Huski Sportswear.

– Vi anser inte att Huski Wear har kunnat uppfylla sin del av det avtal vi haft och därför har vi valt att avbryta samarbetet, sa Kalle Olsson Bexell till Sportfack.

Redan då hintade han om att ett nytt avtal var när att skrivas på och nu är det klart att Ski Team Sweden Alpine kommer bära produkter från svenska Ridebrains framöver.

I år första gången som Ridebrain lanserar en ski- och sportswearkollektion och redan från start sponsrar man alltså Sveriges främsta åkare.

– Personerna bakom Ridebrains textila satsning är Magnus Liljeblad och Jonas Olsson som vi har jobbat tillsammans med tidigare. När vi fick höra att de tillsammans med stabila partners hade dragit igång Ridebrains klädsatsning var det en intressant lösning. Företagets integration mellan ägare, design, produktion och försäljning gör att vi tror att Ridebrain kommer vara precis den leverantör vår verksamhet behöver, säger  Kalle Olsson Bexell, Marknads- och Kommunikationschef på Ski Team Sweden Alpine och Skicross i ett pressmeddelande.

Magnus Liljeblad är vd på Ridebrain. Han säger att detta är stort för varumärket.

– Vi står fortfarande i startblocken men har redan fått förtroendet att förse det svenska alpina landslaget och skicrosslandslaget med kläder, säger han.

I samband med detta lanserar också Ridebrain sin egen sajt där försäljningen av deras produkter kommer att ske. Varumärket kommer fokusera på att säga ski- och sportswear med Åre och skidåkning som inspirationskälla. Målet är att deras kollektioner ska finnas tillgängliga för skidåkare världen över.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26970" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]