Skridskostjärna blir lägerledare för Skistar

Efter en intensiv och lyckad karriär där han i princip vunnit allt som går att vinna, lämnar Nils van der Poel de olympiska skridskoisarna. I stället blir han tränare på ett ungdomsläger, i uppdrag som ambassadör för Skistar.

Nils van der Poel har avslutat sin elitkarriär som skridskoåkare. I stället kommer världsstjärnan att använda sitt namn för att marknadsföra sportbranschen, och i april blev det känt att han ska samarbeta med Skistar. Uppgifterna är alltifrån att utveckla Skistars sommarkoncept och klädmärke EQPE, till att dra fler besökare till anläggningarna.

– Jag ska organisera träningsläger på flera av deras destinationer. Sprida idrottsglädje i fjällen, säger han i en intervju med Dagens Nyheter.

I sommar planerar Skistar att arrangera läger för ungdomar i åldern 11–14 år, där Nils van der Poel blir ledare. SkiStar Olympic Youth Camp blir ett femdagarsläger som involverar flera idrotter, och fokus ska ligga på rörelseglädje, mental hälsa och hållbart idrottande, enligt ett pressmeddelande från Skistar.

– Som skridskoåkare spenderade jag stora delar av försäsongen på en av SkiStars anläggningar för att kunna bedriva högkvalitativ träning. Det var en perfekt träningsmiljö för mig under vårvintern och sommaren. Det var dessutom ett perfekt ställe att förgylla vilodagarna på. Därför känns det så häftigt att få vara med och utveckla den miljön ytterligare. Det ligger mig varmt om hjärtat, säger Nils van der Poel, i pressmeddelandet.

Nils van der Poel har tidigare tränat i Skistarägda Åreanläggningen. Nu blir han ambassadör för hela Skistar. Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån
[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="25950" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]