LillSport lanserar retro-osande produkter och jakthandskar

MÜNCHEN Det hör inte till vanligheterna att Lillsport uppdaterar sitt utbud av produkter men nu har de flera saker på gång.

I LillSports monter i München kunde vi vid en första anblick se att man anser det vara dumt att förändra ett fungerande koncept. Handsktillverkaren, som skapat produkter för spåren sedan början av 1980-talet, har nämligen inte haft ett speciellt stort behov av att produktutveckla.
Men efter att ha pratat med Linnéa Granqvist står det klart att det faktiskt sker produktutveckling även hos dem. Och en ganska så rejäl sådan.

Lagom till nästa säsong lanserar Värmlandsföretaget produkter för den alpina skidåkningen. En handske och en vante är skapad med en härlig retrostil och målet är att bredda sitt utbud än mer framöver.

Akka, som handsken och vanten heter, har en ovansida tillverkad i slitstarkt, vattenavvisande och vindtätt material. Innterhanden består av vattenavvisande och följsamt läder från etiopiskt hårfår. Det isolerande fodret i thermovadd och microfleece skapar en skön känsla och med möjlighet till åtstramning både vid handleden och kragen har man skapat hanskar/vantar som både håller värmen inne och snön ute.

Lagom till kommande höst och vinter har man också skapat turhandskar med retrofleece på ovansidan. Dessa skapas i limiterade upplagor, då materialet på ovansidan är skapat av rullar från 1980-talet, som man hittat i sina gömmor. De fleece-användande handskarna kommer i en röd och en blå variant.

Men nyheterna tar inte slut här. LillSport har nämligen också skapat fyra olika handskar skapade för jakt och naturupplevelser. Med olika tjocklek, täthet och värmande membran har man skapat jakthandskar som också ska göra det enkelt att hantera vapen och liknande. Mycket är alltså på gång, även om man vid en första anblick inte ser det.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="33514" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]