Shimano Nordic Cycle AB

Folksams hjälmtest: Fyra varumärken är Bra val 2021

Sveriges största hjälmtest är avgjort. Folksam har sedan 2022 testat hundratals hjälmar för både vuxna och barn. I år är det fyra som får bära epitetet Bra val. Och dyrast är fortsättningsvis inte bäst enligt försäkringsbolaget.

Den artiga jätten – Shimano 100 år

Det som en gång startade i en enkel lokal på 40 kvadratmeter har på ett sekel växt till världens största och mest inflytelserika tillverkare av komponenter för cykelindustrin. Sportfack lyfter på hatten och säger Omedetō! Till Shimano, en pigg 100-åring.

Spobik tar över Cykelkraft

Tio bolag var intresserade av Cykelkrafts konkursbo. Till slut blev det Spobik, med webbutik och fem fysiska butiker, som gick segrande ur matchen om varumärke, lager och inte minst e-handelssystem.

Shimano nysatsar på sportfisket

Det är inte alla som vet att Shimano även gör sportfiskeprodukter och dessutom är ett väletablerat varumärke i de sammanhangen. Nu gör de en nysatsning på fiske med bas i nya Uppsalakontoret.

Så ser Shimano Nordics nya huvudkontor ut

Sportfack deltog när det blåvita bandet klipptes i Uppsala och Shimano Nordic äntligen fick inviga sitt nya, 1800 kvadratmeter stora huvudkontor. Här finns plats för 17 varumärken, 32 medarbetare och ett trainerutrustat gym.

Elcykelförsäljningen nådde drömgränsen

Någon gång i augusti i en av Sveriges cykelbutiker eller på en webbsida såldes den. Den 100 000:e elcykeln. Därmed har det i Sverige för första gången sålts 100 000 elcyklar på ett kalenderår.

Shimano återkallar Lazer-hjälmar

Fyra modeller ur Lazers cykelhjälmskollektion återkallas av svenska distributören Shimano Nordic. Anledningen är att remfästet kan lossna vid en kollision.

Shimano Nordic flyttar

För att kunna växa ytterligare och anpassa sig till framtiden kommer Shimano Nordic att bygga ett nytt huvudkontor. ”Shimano Nordic Sales and Education Center” blir 1850 kvadratmeter i två våningar och samtidigt satsar bolaget stort digitalt.

Shimano ändrar prisstrategi

Den japanska komponenttillverkaren Shimano lanserar en ny prisstrategi. I praktiken försöker företaget harmonisera priset på sina produkter i hela europa.

Shimano med nytt elsystem

Nu ger sig komponentjätten Shimano på allvar in i elcykelvärlden. Det första försöket blev inte helt lyckat men nu har Shimano lärt sig av sina misstag.