Shimano återkallar Lazer-hjälmar

Fyra modeller ur Lazers cykelhjälmskollektion återkallas av svenska distributören Shimano Nordic. Anledningen är att remfästet kan lossna vid en kollision.

Lazer har upptäckt att cykelhjälmarna Blade, Magma, Elle och Jade som sålts sedan januari 2015, i vissa fall inte klarar slagprov enligt CE-standarderna. Till följd av detta kan remfästet i sällsynta fall lossna från hjälmen vid en kollision. Problemet gäller berörda CE-hjälmar i alla storlekar. Det skriver Shimano Nordic, Lazers nordiska distributör.

Shimano återkallar Lazer-hjälmar
Totalt är det sex modeller av Lazers hjälmar som har produktionsfel.

Shimano skriver vidare att man fram till idag känner inte känner till några rapporter om incidenter med att remfästet släppt. Men då vissa produkter i och med problemet inte uppfyller CE-standarder har Lazer beslutat att frivilligt återkalla berörda hjälmar i länder där slagprovet är ett obligatoriskt krav.

Via sina återförsäljare ordnar Shimano Nordic med ersättningshjälmar, modellerna BLADE+ och MAGMA+. De har ett nytt remfäste utformat för att uppfylla de erfordrade standarderna.

Slutkonsumenter som är osäkra på om deras Lazer-hjälm berörs, bör kontakta återförsäljaren för att få sin hjälm kontrollerad. Mer information finns på Lazers webbplats, www.lazersport.com, meddelar Shimano Nordic.

Shimano återkallar Lazer-hjälmar
Lazer Blade/Elle.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Shimano Nordic AB

    Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="10885" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]