Shimano Nordic flyttar

För att kunna växa ytterligare och anpassa sig till framtiden kommer Shimano Nordic att bygga ett nytt huvudkontor. "Shimano Nordic Sales and Education Center" blir 1850 kvadratmeter i två våningar och samtidigt satsar bolaget stort digitalt.

För att anpassa sig till framtiden kommer Shimano Nordic att bygga ett nytt huvudkontor i Librobäck i Uppsala, skriver bolaget i ett pressmeddelande. ”Shimano Nordic Sales and Education Center” blir 1 850 kvadratmeter i två våningar.

Shimano Nordic flyttar
Shimano Nordics vd Andrew Cowan ser fram emot flytt.

Shimano Nordic menar att bakgrunden till flytten har flera anledningar. Dels menar man att det nya huvudkontoret behövs för att cykelmarknaden genomgår snabba förändringar. För att hänga med affärsmässigt behöver Shimano anpassa sig som företag och arbeta så att digitala försäljningskanaler kan fungera tillsammans med traditionella.

Vidare menar man att cyklar och tillbehör har blivit mer tekniskt avancerade, med ny funktionalitet som ska göra cyklingen enklare och mer njutbar. Behovet av teknisk utbildning, produktutbildning och hantering av digitala medier har därför aldrig varit större än nu, menar man.

Därför bygger man i det nya centret, ett dedikerat utbildningsrum, med komplett utrustade arbetsstationer där butikspersonal kan få en djupare utbildning kring Shimanos tekniska produkter. Utbildningar kan dessutom videofilmas och streamas live.

I de stora försäljningsrummen i det nya kontoret kommer Shimano Nordic kunna visa hela sitt sortiment och de nya lokalerna kommer i högre grad hjälpa kunderna att välja sortiment. Man hoppas även flytten kommer inspirera kunderna till smarta lösningar i butik och i digitala medier.

Det nya kontoret får dessutom ett välutrustat gym och för cykelpendlarna kommer ha ett cykeltvättrum och laddstationer för elcykel till förfogande. Inflytt är planerad till april 2019.

Shimano Nordics VD Andrew Cowan ser fram emot flytten:

– Vi är totalt dedikerade till våra kunders behov och med denna långtids-investeringen i den Nordiska marknaden så stärker vi ytterligare parnerskapet med våra kunder”.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Shimano Nordic AB

    Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="2521" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]