Shimano nysatsar på sportfisket

Det är inte alla som vet att Shimano även gör sportfiskeprodukter och dessutom är ett väletablerat varumärke i de sammanhangen. Nu gör de en nysatsning på fiske med bas i nya Uppsalakontoret.

Shimano nysatsar på sportfisket
Andrew Cowan, Shimanos vd.

Under nästa år, 2020, kommer Shimano att expandera den befintliga cykelverksamheten med försäljning och distribution av sportfiskeprodukter till kunder i Sverige, Danmark, Island, Finland och Norge. Tillväxtplanerna innebär även att det kommer finnas nya lediga tjänster i nyckelpositioner, för att säkerställa sin roll som distributör. Bland annat söker de en försäljningschef för sportfiskesegmentet som bland annat ska bygga upp ett säljteam för de nordiska länderna.
– Vi är mycket glada över att Shimano Nordic-kontoret från oktober 2020 kommer att representera Shimanos fiskeverksamhet i Norden och Island. Vi kommer att bygga ett team som består av passionerade fiskare. Genom att utnyttja de styrkor vi redan har i vår cykeldel och koppla ihop detta med ny expertis inom fiske, ska vi sträva efter att bygga våra varumärken ännu starkare och stödja alla våra återförsäljare på denna resa, säger Andrew Cowan, VD för Shimano Nordic.
Basen för verksamheten kommer att utgå från det nya Shimano-kontoret i Uppsala.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Shimano Nordic AB

    Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9991" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]