Asics

Corona gör att vi springer för livet

En ny studie från Asics visar att löpning har vuxit starkt i popularitet under coronapandemin. I april 2020 ökade antal registrerade steg i Sverige med 151 procent jämfört med förra året. Och mycket talar för att trenden fortsätter.

Asics tar nya kliv mot en cirkulär affärsmodell

Internationella storföretaget Asics går vidare med sitt hållbarhetsarbete som startades 2015. Nu inleds ett samarbete med Worn Again Technologies för att återvinna insamlade plagg och använda materialet för produktion av nya sportprodukter.

Ny, lätt tennissko från Asics

Lagom till inomhussäsongen lanserar Asics nya modellen Solution Speed FF, en tennissko som utformats för ett snabbare och rörligare spel.

Haglöfs på Regent Street

Haglöfs och Asics syns inte så mycket tillsammans trots att Asics äger Haglöfs. Men när Asics öppnade en ny flaggskeppsbutik på anrika Regent Street mitt i London fick Haglöfs en egen avdelning i butiken.

Asics letar ny butikslokal i Stockholm

Asics Sverige letar efter nya lokaler för både sin butik och sitt kontor. Ännu har de inte hittat vad de söker men redan nu stänger de sin butik i centrala Stockholm.

Asics förbättrar sitt miljöavtryck

Asics har gjort stora ansträngningar för att minska sitt avtryck imiljön och nu finns det siffror på att ansträngningarna har gjort resultat.

Asics köper Runkeeper

Det är rena huggsexan bland skoföretagen när det gäller att köpa upp träningsappar. Senaste förvärvet är Asics som köper den stora träningsappen Runkeeper.

Asics bästa sko någonsin

För tre år sedan inledde forskarna på Asics Institute of Sport Science arbetet med att skapa den bästa Asicsskon genom tiderna. Resultatet heter MetaRun och släpptes i mitten av november.

Asics hyllar marathonlöpare

Årets reklamkampanj från Asics är en enda lång hyllning till alla marathonlöpare. Kampanjen går både som print och som en film.