Haglöfs uppköpt igen – lämnar Asics efter 13 år

Japanska Asics har sålt Haglöfs till Hongkong-baserade Lionrock Capital, som strategiskt förvärvar varumärken med stor potential i Kina.

Det har tisslats och tasslats en tid och nu är det klart: Haglöfs byter ägare. Hongkong-baserade riskkapitalbolaget Lionrock Capital har förvärvat Haglöfs från Asics. Lionrock Capital har tidigare investerat i snabbväxande konsumtionsbolag och tanken är att man värvar varumärken som har potential att växa i Kina.

Anledningen till att försäljningen nu sker är att Asics vill fokusera på skor. Affären värderas till 10 miljarder japanska yen, ungefär 700 miljoner kronor. Priset när Haglöfs förvärvades av Asics 2010 var 11,4 miljarder yen.

– Vi är förväntansfulla inför att starta ett nytt kapitel med Lionrock som vår ägare och ser fram emot att bli en del av Lionrock-familjen, säger Fredrik Ohlsson, vd för Haglöfs, i ett pressmeddelande.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="33732" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]