Nordic Active Brands

Nordic Active Brands AB distribuerar Kari Traa, Sweet Protection, Bula, Dählie, Johaug och Vossatassar i Sverige. Huvudkontor i Göteborg och lager i Borås. Nordic Active Brands AB är en del av Active Brands AS.


Varumärken

 • Kari Traa - Kari Traa är inte bara en före detta olympisk mästare i puckelpist, hon är även grundaren av Europas snabbast växande sport- och outdoormärke – av tjejer, för tjejer. Varumärket designar kläder för skidåkning, friluftsliv och träning men allra mest känt är märket för sina underställ. Från starten har målet för Kari Traa alltid varit att utmana det etablerade.
 • Sweet Protection - Sweet Protection kombinerar branschledande innovation med det finaste hantverket för att skapa de säkraste och mest avancerade hjälmar, skidglasögon, sportglasögon, kroppsskydd och tekniska kläder som finns. Sweet Protections vision är att: Skapa världens bästa skyddsutrustning som inspirerar människor att tänja på sina gränser.
 • Johaug - Varumärket Johaug är baserat på den framgångsrika olympiern Therese Johaug. Varumärket täcker behovet av motion och fritid under hela året för kvinnor inom kategorierna; träning, underställ, ytterkläder, active wear samt accessoarer. Therese är själv med i hela processen; allt från att diskutera skisser, färger, passform och funktionalitet. Detta för att kunna sätta sin kvalitetsstämpel på slutprodukten. Johaugs uppdrag är att leverera världens mest feminina hardcore sportkläder. Johaug får dig att må bäst samtidigt som du ger allt.
 • Bula - Bula ger dig kvalitet, komfort och design i alla produkter. Produkterna håller dig varm och sval från innersta till yttersta och sist men inte minst får du mycket för pengarna.
 • Vossatassar - Norska Vossatassar gör kläder som lockar barn i åldern 2-6 till lek och aktivitet. Vossatassarna tycker inte att barn ska hålla sig lugna eller vara rena och prydliga, utan önskar en värld med utforskande och spralliga barn.Vossatassar gör kläder för barn som leker! I kollektionen finns allt från underställ till overaller och ullsockar.
 • DÆHLIE - DÆHLIE gör kläder för och av människor med en passion för längdskidåkning. DÆHLIE har världens bästa produkter utvecklade för längdskidåkare som tränar varierat året runt. Kläderna har en unik passform och kvalitet med en enkel, ren och modern design.

Artiklar

 • De är 2022 års största leverantörer – hela listan
  2022 bjöd på starka siffror för löparvarumärken och friluftsaktörer – men allt är inte guld och gröna skogar.
 • Therese Johaug startar Youtubekanal
  Träningsfenomenet och Norgeikonen Therese Johaug sjösätter en Youtubekanal i samarbete med Active Brands, för att promota det egna varumärket Johaug. Bakom tekniken och innehållet står företaget SplayOne.
 • Kari Traa och Active Brands får nya ägare
  Ägarna av Active Brands säljer en stor del av bolaget till FSN Capital för att få in kapital så att de kan satsa ännu mer utanför Norden.
 • Therese Johaug har ett eget varumärke
  Den norska längdåkningsstjärnan Therese Johaug har startat ett eget klädmärke. Johaug innehåller plagg för vinterträning, outdoor, löpning och träning på gym.
 • Sweet Protection i nya händer
  Norska varumärkeshuset Active Brands expanderar. I förra veckan förvärvade företaget norska varumärket Sweet Protection.