Therese Johaug startar Youtubekanal

Träningsfenomenet och Norgeikonen Therese Johaug sjösätter en Youtubekanal i samarbete med Active Brands, för att promota det egna varumärket Johaug. Bakom tekniken och innehållet står företaget SplayOne.

I Norge är längdskidåkaren Therese Johaug en megastjärna och hennes liv väcker stor nyfikenhet. Att hon även är ett fysiskt unikum visade sig verkligen under de så kallade Impossible Games i Oslo i somras då hon sprang 10 000 meter på otroliga 31.40,69, vilket då var nytt världsårsbästa (i skor från Hoka One One, med carbonplatta och en sula över 25 millimeter – som egentligen är för tjock för officiella arenalopp enligt de nya reglerna).

Men hennes person väcker också kritik, nu senast genom att agera affischnamn för kinesiska mobilföretaget Huawei, som har nära kopplingar med den kinesiska staten. Även svenska popartisten Zara Larsson blev starkt kritiserad för att göra PR för Huawei i Sverige – ett samarbete som hon sedan valde att avsluta. Däremot fortsätter Johaug att samarbeta med teknikjätten, trots misstankarna om att Huawei samlar in användarinformation åt den kinesiska staten. Kanske för att Huawei hela tiden stått bakom Johaug även när det blåste som hårdast, under Johaugs dopningsavstängning.

I Youtubesatsningen ska tittaren få inblick i hur det är att vara Therese Johaug, och man ska kunna följa henne både i träningsvardagen och under semestern, samt i hemmamiljö.

Bakom innehåll och format står det digitala företaget SplayOne som samarbetar med distributören Active Brands AS. Kanalens etablering går i linje med den digitala strategin att utveckla varumärket Johaug, berättar Active Brands till Sportfack. Satsningen är tänkt att ge positiva effekter både inom onlinehandeln och inom fysisk retail. Active Brands har även varumärken som Vossatassar, Daehli och Bula i stallet.

Youtubekanalen rullar igång nu under hösten.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Nordic Active Brands

    Nordic Active Brands AB distribuerar Kari Traa, Sweet Protection, Bula, Dählie, Johaug och Vossatassar i Sverige. Huvudkontor i Göteborg och lager i Borås. Nordic Active Brands AB är en del av Active Brands AS.

  • Nordic Active Brands

    Nordic Active Brands AB distribuerar Kari Traa, Sweet Protection, Bula, Dählie, Johaug och Vossatassar i Sverige. Huvudkontor i Göteborg och lager i Borås. Nordic Active Brands AB är en del av Active Brands AS.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9117" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]