Sweet Protection i nya händer

Norska varumärkeshuset Active Brands expanderar. I förra veckan förvärvade företaget norska varumärket Sweet Protection.

Sweet Protection i nya händer

Sweet Protection grundades 2000 i Trysil och tillverkar och säljer hjälmar, skydd och kläder för skidor/snowboard, MTB och forspaddling. Förra året uppgick omsättningen till drygt 70 miljoner kronor vilket var en tillväxt med 25 procent jämfört med föregående år. Med Active Brands i ryggen hoppas Sweet Protection kunna stärka sitt produktfokus och lyfta företaget ytterligare en nivå.

– Vi har åstadkommit fantastiskt mycket med begränsade resurser. Nu, med en solid finansiell grund, kan vi fokusera på vår kärnverksamhet och fortsätta växa. Vi är övertygade om att Active Brands är rätt partner för oss och att de kommer att göra det möjligt för oss att nå våra mål, säger Atle Enberget, försäljningschef på Sweet Protection och en av grundarna, i ett pressmeddelande.

Sextio procent av Sweet Protections omsättning härrör från export. Förra året växte exporten med 35 procent och att ytterligare öka exporten är en prioriterad målsättning inför framtiden. Framförallt den nordamerikanska marknaden ses som intressant.

– Sweet Protection är ett starkt norskt varumärke med väsentlig exportpotential. Förvärvet av Sweet Protection är en del av vår strategi att bygga ett ledande varumärkeshus inom sport och fritid. Sweet Protection har unik kompetens om hjälmteknologi och har nyligen lanserat en MTB-kollektion. Det här förvärvet kommer att bredda Active Brands verksamhet när det gäller produkter, säsonger och marknadsnärvaro, säger Espen Krogstad, vd Active Brands, i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare äger Active Brands varumärkena Kari Traa, Vossatassar, Åsnes och Bjørn Dæhlie. Förra året omsatte företaget knappt 400 miljoner kronor.

Exakt hur distributionen av Sweet Protection kommer att se ut på den svenska marknaden är inte klart ännu.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Nordic Active Brands

    Nordic Active Brands AB distribuerar Kari Traa, Sweet Protection, Bula, Dählie, Johaug och Vossatassar i Sverige. Huvudkontor i Göteborg och lager i Borås. Nordic Active Brands AB är en del av Active Brands AS.