Therese Johaug har ett eget varumärke

Den norska längdåkningsstjärnan Therese Johaug har startat ett eget klädmärke. Johaug innehåller plagg för vinterträning, outdoor, löpning och träning på gym.

Therese Johaug har ett eget varumärke
Therese Johaug har startat ett eget klädmärke.

Therese Johaug är en av Norges största idrottsstjärnor och nu följer hon i fotspåren av sina landsmän Kari Traa och Björn Dählie och startar ett klädmärke ihop med norska koncernen Active Brands.

För att vara en aktiv atlet hr Therese varit väldigt aktiv i framtagandet av kollektionen. Dels vad det gäller material och funktion för att hon själv ska kunna använda dem i sin träning och dels i själva designen eftersom hon är intresserad av stil och mode. Resultatet är funktionsplagg med en nordisk, avskalad stil. Det är urbant och feminint och tanken är att plaggen ska kunna användas lika gärna under träningspasset som till jobbet eller bara promenaden i stan. Första kollektionen som släpptes i november har grå nyanser och svart som som huvudfärger och gult som detaljfärg.

Johaug kommer att rymma kollektionerna Win (vinterträning), Now (plagg före och efter träning), Run (träningskläder inne och ute) samt Fit (kompressionsplagg). Tanken är att plagg från de olika kollektionerna lätt ska kunna mixas och att plaggen som sagt ska ha så mycket mode att de funkar även utanför träningen.

Johaug är alltså en del av Active Brands som också driver varumärkena Kari Traa, Bjørn Dæhlie, Åsnes, Vossatassar, Bula och Sweet Protection.

Therese Johaug har ett eget varumärke

Kollektionen går i grått och vitt.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Nordic Active Brands

    Nordic Active Brands AB distribuerar Kari Traa, Sweet Protection, Bula, Dählie, Johaug och Vossatassar i Sverige. Huvudkontor i Göteborg och lager i Borås. Nordic Active Brands AB är en del av Active Brands AS.