Ny yh-utbildning inom sportdesign i Åre

Nordiska Textilakademin nystartar utbildningen Internationell Design- & Produktutvecklare inom Sport & Funktion på Campus Åre, nu till våren.

Utbildningen, som är på 200 yh-poäng kommer framförallt att fokusera på bransch- och produktkunskap inom sport- och funktionsprodukter, design- och produktionsprocess, material, och hållbar utveckling. För att komma in på utbildningen behöver man som sökande dels ha gymnasiekompetens, men också ett genuint intresse för sport/outdoor och en ”kreativ, utvecklingsdriven ådra”. Därför kommer alla sökande att få lämna in arbetsprover.
– Det är glädjande att kunna starta utbildningen som en yh-utbildning efter många års etablering i Åre med kurser, event och utställningar. En heltidsutbildning med sportdesigninriktning är ett stort och viktigt steg för oss och tillsammans med utbildningarna hos Campus Åre blir sportbranschen ännu vassare, säger Bengt Engström Heino, utbildningsledare Internationell Design- & Produktutvecklare inom Sport & Funktion.
– Outdoorindustrin skapar viktiga attraktiva arbetstillfällen i Åre och stärker vårt varumärke. Nordiska Textilakademins etablering av utbildningen Sportdesign hos oss är mycket värdefullt då det skapar förutsättningar för vårt egna näringsliv att kompetensförsörja men också grogrund för fler duktiga start ups och nyetableringar”, menar Karin Gydemo Grahnlöf (M), vice ordförande i Åres kommunstyrelse.

Enligt kommunen så matchar utbildningen arbetsmarknadsbehovet på ett långsiktigt positivt sätt.
– Sportbranschen växer, och ett av Nordiska Textilakademins uppdrag är att kompetensförsölja branschen. Sport- och outdoor-branschen signalerar ett sug efter specifik kompetens inom området, både i Sverige och internationellt, säger Christian Lundell, VD Nordiska Textilakademin.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="10560" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]