Oakley

Oakley grundades 1975 av pionjären Jim Jannard som startade verksamheten genom att tillverka handtag för motocross och BMX. År 1980 lanserade man sin första goggle, O-Frame som snart skulle revolutionera motocrossindustrin och senare även skidindustrin. Idag producerar Oakley allt från kläder och hjälmar till solglasögon och goggles och har med banbrytande teknik och innovation fortsatt stärka sin position på marknaden.


Varumärken

 • Oakley - Solglasögon, goggles, hjälmar, konfektion och skor.

Artiklar

 • Oakley i samarbete med världsstjärnan
  Oakley har skapat en specialkollektion tillsammans med Kylian Mbappé – en av världens bästa fotbollsspelare.
 • Oakley vill ut i skogen – storsatsar på MTB
  Med en vecka kvar till Eurobike kan Sportfack som första europeiska branschtidning avslöja en världsnyhet. Så här ser Oakleys första mountainbikekollektion ut.
 • Bäst på Ispo: Oakley React
  Av alla nyheter på Ispo, var det nog Oakley React som det snackades mest om. För tre år sedan lanserade Oakley Prizmlinserna, och nu när andra tillverkare kommit med liknande lösningar tyckte Oakley att det var dags dra ifrån igen.
 • Oakleys nya kan snacka och peppa
  Digital teknik tar sig in i allt fler produkter och nu har Oakley byggt in en digital coach i sina nya glasögon Radar Pace. Tillsammans med Intel har de utvecklat ett par glasögon som försetts med öronsnäckor.
 • Oakley slimmar kläderna
  I Oakleys senaste kvartalsrapport avslöjade varumärket att de kommer att slimma sina klädkollektioner. Kollektionerna har varit för stora och i Europa kommer de bara visa upp runt hälften av den globala kollektionen.
 • Oakley lanserar hjälmar
  På Ispo kommer Oakley presentera en helt ny produktkategori – hjälmar för skid- och snowboardåkning. Två modeller finns med första året.
 • Ligma säljer Oakley Golf till golfbutikerna
  Ligma Group tar hand om försäljningen av Oakley mot golfhandeln. Avtalet gäller Oakleys alla produkter; solglasögon, skor, kläder och bagar och gäller från den kommande säsongen.
 • Oakley ser rött
  Oakley och Ferrari har startat ett colab där Oakley bidrar med linser och modeller på bågar och Ferrari med en unik kolfiberkonstruktion av själva bågarna. Plus den röda färgen och laseretsning av Scuderiaemblemet i linsen.