Oakley i samarbete med världsstjärnan

Oakley har skapat en specialkollektion tillsammans med Kylian Mbappé – en av världens bästa fotbollsspelare.

Nej, på fotbollsplanen får vi inte se Kylian Mbappé med Oakleys glasögon, så länge han inte har en ögonskada likt Edgar Davids lär han inte få bära något över ansiktet.

Men på Paris gator, mellan matcherna, till och från arenan, lär vi kunna se den enorma talangen som med storsannolikhet ska rankas som den bäste i världen framöver, med bågar från företaget.

Nu har man nämligen lanserat hans Signature Series Collection. Målet när man tog fram kollektionen var att använda sig av klassiska Oakley-silhuetter inspirerade av Mbappés stil. Detta resulterar i glasögon som ska sudda ut linjerna mellan mode och lifestyle. Enligt Oakley har receptet varit sofistikerade färger av brunt och gulf, tillsammans med diverse färgblock.

– För mig är ett fotbollsproffs något som innebär att man måste ha koll på alla små detaljer. Jag tog med den här mentaliteten in i arbetet för att skapa min nya ”Signature collection” med Oakley. Starka och djärva färger speglar min personlighet, samtidigt som jag ville ha kvar estetiken och en mångsidig design. På samma sätt som jag har mitt eget sätt att spela fotboll, harr alla glasögon sin egen stil, säger Mbappé i ett pressmeddelande.

I samarbetet ingår fyra modeller: HTSN för vuxna, både för sol och för brytningsfel. Dessutom kommer kollektionen med ”Frogskins” för barn, även dessa är tillverkade för att kunna skydda mot solen och förbättra synen.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Oakley

    Oakley grundades 1975 av pionjären Jim Jannard som startade verksamheten genom att tillverka handtag för motocross och BMX. År 1980 lanserade man sin första goggle, O-Frame som snart skulle revolutionera motocrossindustrin och senare även skidindustrin. Idag producerar Oakley allt från kläder och hjälmar till solglasögon och goggles och har med banbrytande teknik och innovation fortsatt stärka sin position på marknaden.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="28705" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]