Bäst på Ispo: Oakley React

Av alla nyheter på Ispo, var det nog Oakley React som det snackades mest om. För tre år sedan lanserade Oakley Prizmlinserna, och nu när andra tillverkare kommit med liknande lösningar tyckte Oakley att det var dags dra ifrån igen.

React är en thermokromatisk lins som med hjälp av ström kan gå från ljus nivå 1-lins till mellaget nivå 2 till mörkt nivå 3. Ett batteri sitter dolt i ramen, och genom att trycka på ena kanten av ramen blir linsen ljusare. Ett tryck på andra sidan gör den mörkare. Förändringen sker på ett par sekunder och är löjligt enkelt att visa i butik.

Med den nya linsen är det bara att säga hej då till att byta lins när vädret förändras – alla linser du behöver finns i den här enda.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Oakley

    Oakley grundades 1975 av pionjären Jim Jannard som startade verksamheten genom att tillverka handtag för motocross och BMX. År 1980 lanserade man sin första goggle, O-Frame som snart skulle revolutionera motocrossindustrin och senare även skidindustrin. Idag producerar Oakley allt från kläder och hjälmar till solglasögon och goggles och har med banbrytande teknik och innovation fortsatt stärka sin position på marknaden.