Test av nästa års skidor i Vemdalen

Tolv skidmärken har gått samman och bjuder in till test av nästa års skidor. Platsen är Vemdalen och tidpunkten 28–30 januari.

Mässor är en fantastisk plats för att få koll på trender och innovationer, men det finns en sak som de inte kan erbjuda – test av produkterna. Detta problem har nu åtta av landets skidleverantörer hittat en lösning på. De bjuder helt enkelt in personal från svenska skid- och sportbutiker till Vemdalen för två dagars teståkning av nästa säsongs skidor.

– Vi började prata om det här efter Åre Inköpsdagar i våras, säger Jonas Westlund på Interski som är en av initiativtagarna till skidtestet. Vi ville få till ett effektivare sätt för inköparna att testa skidor men även kunna få tid att prata om alla våra produkter och inte bara skidorna. Det kommer att bli två intensiva dagar och responsen från butikerna har varit fantastiskt bra.

Platsen är som sagt Vemdalen, en skidort som är perfekt för ett skidtest med lagom långa backar och perfekt preparerade pister. 90–100 personer får plats och dessa kommer att delas in i två grupper och blir några av de första i världen att ha testat så många nya skidor.

Ena gruppen börjar med skidtest direkt på morgonen medan den andra gruppen får vara inne i värmen och få en genomgång av de nya skidorna, pjäxorna och tillbehören. Efter en ordentlig skidåkarlunch byter grupperna plats och den andra dagen byter de märken. Efter två dagar ska deltagarna ha testat skidor från Head, Blizzard, Dynastar, Nordica, K2, Line, Fischer, Völkl, Salomon, Atomic, Rossignol och Scott.

Datum för skidtestet är 28–30 januari. Kostnaden för att vara med är 1 495 kronor och då ingår boende, mat och liftkort. Platserna är begränsade och för att så många butiker som möjligt ska kunna vara med så finns också en begränsning på två personer per butik. Mer info får du av dina skidleverantörer. Sista anmälningsdag är 16 december.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Sportmanship AB

    Sportmanship AB startades 1985. Företaget säljer, marknadsför och distribuerar följande varumärken: On, Powderhorn, Dolomite, Völkl, Marker och Dalbello. Utöver distrubitionsvarumärkena driver Sportmanship AB även det egna varumärket Berkeley.

  • Scantrade Scandinavia AB

    Scantrade Scandinavia AB vill erbjuda ett brett sortiment av innovativa varumärken och produkter i utvalda kategorier, från elit till motionär. För att göra detta arbetar vi idag med fem olika fokuskategorier; Alpine, Bike, Outdoor, Team och Sport & Lifestyle. Inom varje kategori finns välkända varumärken: Alpine: Nordica, Sidas, Smith, Therm-ic Bike: Fibra, Northwave, Rollerblade Sidas, Selle Italia, Smith Outdoor: Lowa, Sidas, Sigg, Therm-ic Team: Fibra, Proline, Sidas, Umbro Sport & Lifestyle: Rollerblade, Sidas, Sigg, Smith, Umbro

  • SCOTT Sports AB

    SCOTT Sports AB är en av Sveriges största leverantörer av cykel och sportutrustning. Huvudkontoret ligger i Uppsala och är dotterbolag till SCOTT Sports SA med huvudkontor i Schweiz. SCOTT Sports AB säljer, marknadsför och distribuerar ett brett sortiment av utrustning inom områdena cykel, vintersport, motorsport och löpning. Man ansvarar även för distribution av ett flertal andra varumärken inom cykel, sport och motorcykeltillbehör (se nedan).