Många vinnare på Ispo

Många vinnare på Ispo

Att vinna en Ispo Award är ett kvitto på att ens produkt är riktigt bra. I år var det också extra många nordiska varumärken som prisades.

Publicerad

Om du går igenom listan med vinnare i Ispo Award, så får du en snabb koll på vilka produkter som är riktigt bra. Du ska dock ha koll på de olika nivåerna i Ispo Award, för ibland känns det som att alla vinner någonting.

Allra finast är att vinna Product Of The Year, det gör bara en produkt i varje segment: Snowsports, Outdoor, Health & Fitness samt Urban + Team Sports. Snäppet under kommer Ispo Award Gold där en vinnare utses i varje produktkategori, exempelvis ryggsäckar, underställ, tält och vattensport inom outdoor. Tredje nivån är Ispo Award och det är där som det delas ut ganska frikostigt med priser.

Utöver detta delas det ut Eco Achievement till de mest hållbara produkterna.

Så vilka är årets stora vinnare? Product Of The Year går till dessa fyra: Capita för sin teknik att 3D-printa sidokanter och kärnor till snowboards. Tecnica för sina formbara vandringsskor  som också prisades på Outdoor Messe i somras, FitStation by HP som i korthet är en fotscanner kopplad till en 3D-printer för att tillverka skräddarsydda löparskor direkt i butiken, cykelhjälmen Livall med blinkers, hörlurar och annan digital teknik samt Selects nya handboll med nytt klibbigt material för grymt grepp.

På Goldnivå är det så många vinnare att vi inte får plats med alla här, men här är alla nordiska vinnare plus några andra som vi gillade extra mycket.

Snowsports: Dalbello GripWalk för juniorer, Peak Performance vattentäta dunjacka Frost Dry Down Jacket, Sweet Protections hjälm Switcher, Helly Hansens eluppvärmda jacka W Paradise Heat Jacket, Bergans miljövänliga jacka Stranda Down Hybrid Jacket, Dynafits sjukt lätta nya touringbindning Pintech System, Salomons nya bindning Shift och Lekis längdhandskar med Boasnörning.

Outdoor: Eccos vandringssko Exostrike med Dyneemaförstärkt tunt läder, Quiksilvers airbag för surfare och Merrells extremt lätta och smidiga vintervandringskänga Thermo Rogue GTX.

Health & Fitness: Crafts nya underställ Fuseknit, Ons löparsko Cloudace, fitnessmaskinen Icaros som också är en form av TV-spel samt Salmings dubbade trailrunningsko iSpike.

Dessutom fick Stefan Ytterborns elmotorcykelkoncept Cake en Ispo Award. På OR-mässan i USA, blev den utsedd till mässans bästa produkt av Gear Junkie. Och till slut fick Röjk Eco Achievement för sin Badland Jacket.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Rösta på dina favoriter!

1 kommentar

Lena: jag har ingen kommentar.

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206