Åkband i nöjesparken

Åkband i nöjesparken

Publicerad

Kläppen har Sveriges bästa jibbpark och för jibbers på både brädor och skidorär det en bättre nöjespark än Liseberg. I parken är stil och attityd lika viktigt som pulvervalla är för racingåkaren. Här är prylarna som regerar i parken.

1. DC
Digital kubism
Bild 331837Klart att en jibbjacka ska hämta designen från den digitala världen. DC:s pixlade mönster är helrätt och det är också de stora fickorna och den lätta vadderingen som ger lite värme när kvicksilvret sjunker mot botten. Lite senare på säsongen när värmen kommer tillbaka är det bara att öppna ventilationen under ärmarna. Fast huva som täcker en hjälm och snölås i mdjan är andra detaljer som ökar på funktionen.

Tel: Skate Out 019-13 60 65


2. Dalbello
Häxkonster
Bild 331838Parkåkning går ut på att göra trick och konster med sin egna personliga stil. Ungefär som voodoomästarna, och det är kanske därför som Dalbello döpt sin jibbpjäxa till just Voodoo. Pjäxan har en mjuk plös med proggressivt flex och ett extra brett övre spänne för att fördela kraften mot skenbenet. Dämpning i sulan skonar vid plattlandningar och gummisulan gör det enkelt att hika uppför pipen eller hoppet. Lästen ligger på hela 103 mm för att ge skön komfort.

Tel: Wänerstedt 0511-517 88


3. Head
Inget för blåbär
Bild 331839Med Jon Olsson som frontfigur har Head fått en trogen skara med jibbers som kunder. Till nästa år serveras de en helt ny uppsättning skidor i olika smaker, som till exempel den här som heter Blueberry / Lemon. Det här är en twintip med en midja på 84 mm vilket gör att den kan användas både i parken och i pudret. Skidan har en sandwichkonstruktion med extra robusta sidokanter. Längderna är 171, 176 och 181 cm och på den längsta skidan ligger radien på 20 meter.

Tel: Interski 0647-506 10


4. K2
Löjligt lätt hjälm
Bild 331840K2:s nya hjälm Rival är löjligt lätt. Det känns som att lyfta en mössa, men ändå känns hjälmen robust och därmed säker. Rival har en in-mould-konstruktion som drar ner volymen och insidan är plyschfodrad. Hjälmen på bilden har ganska kaxig grafik, men den finns i färger och mönster även för inte fullt så kaxiga åkare. De som önskar musik under åkningen kan redan från början utrusta hjälmen med inbyggda hörlurar.

Tel: BA Sportprodukter 013-31 11 71


5. Norrøna
Då form och funktion möts
Bild 331841Norrønas färgskala för nästa vinter är en total explosion i färg samtidigt som funktionen finns kvar. Byxan Lofoten är ett bra exempel på när form och funktion förenas till något riktigt bra. Hellånga blixtlås på sidorna gör ventilationen enkel, de två stora benfickorna sväljer massor av prylar och nycklar eller plånbok får plats i den mindre fickan. Materialet är Gore-Tex Pro Shell och passformen är halvbaggy. Längst ned är byxorna förstärkta med Armacour som är en kevlarväv.

Tel: Norrøna 0047-66 77 24 00


6. Circa
Kör så skjortan ryker
Bild 331842Grungen är tillbaka stort och med den trenden kommer den rutiga skogshuggarskjortan. Hur dumt det än kan låta i detta tekniska tidevarv så kommer det att vimla av fodrade flanellskjortor i landets parker. Skateboardmärket Circa har en teddyfodrad flanellskjorta som klarar både lätt kyla och trendpatrullens granskningar.

Tel: Borka Sport 0490-366 40


7. Nordica
Nordicas storsäljare
Bild 331843Nordica gör en storsatsning på jibbsegmentet och presenterar en helt ny pjäxserie för målgruppen. Flaggskeppet heter Ace of Spades, men den modell som de tror kommer att sälja bäst är den lite billigare Dead Money. Förutom attitydhöjare som power strap med nitar och grafik även på insidan av innerskon så har Dead Money även en hel del smarta detaljer. Bland annat har innerskon stoppning runt stortån för att den inte ska ta stryk vid landningar och på skaftet sitter en hållare där åkarnas för långa byxor kan knipas fast så att de inte slits sönder mot marken.

Tel: Scandtrade 0141-20 27 25

8. Burton
Hat väcker starka känslor
Bild 331844
För två år sedan kom Burton med brädan Love som hade Playmates som grafik. Årets nyhet Hate har också en tjej på ovansidan men där stannar också likheterna. Hate har V-Rocker istället för camber samt inserts istället för The Channel. V-Rocker ger en bräda som reagerar snabbt och inserts sänker priset. Målgruppen är, likt Love, parkåkare som lika mycket hänger på railen som spinner i luften.

Tel: Commited Agency 031-15 20 70


9. Westbeach
Jackan som är lång som ett ösregn
Bild 331845Senaste trenden på jackfronten bland parkåkarna är riktigt långa jackor. Och då menar vi riktigt långa. Som den här modellen från kanadensiska Westbeach. Jackan heter helt logiskt Tall Jacket och både ärmar och kropp är förlängda för att få det rätta hänget. Materialet har en vattentäthet på 10 meters vattenpelare och i ärmarna finns lycramuddar som skyddar handlederna mot kall snö.

Tel: VSIS0 709-784 418

Av: Martin Willners

On
Off

0 kommentarer

 • Här öppnar Lululemons första Sverigebutik

  Här öppnar Lululemons första Sverigebutik

  Hajpade, kanadensiska konfekionsvarumärket Lululemon har landat i Sverige. Inom en snar framtid öppnar man dessutom sin första flaggskeppsbutik. På hetaste möjliga shoppingplats.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-05-30 21:09

 • Sveriges bästa cykelstäder korade

  Sveriges bästa cykelstäder korade

  Cykelfrämjandet har poängsatt hur väl Sveriges kommuner och städer arbetar med cykelfrämjande åtgärder. Nu har årets vinnare av utmärkelsen Sveriges bästa cykelstäder presenterats i rapporten Kommunvelometern.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-05-30 12:12

 • Salming Sports stänger butik

  Salming Sports stänger butik

  Indoor- och löpskovarumärket Salming Sports stänger en av sina konceptbutiker. Orsaken är att företaget gör en stor omstrukturering på grund av en föränderlig sporthandel.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-04-14 09:20

 • Shimano Nordic flyttar

  Shimano Nordic flyttar

  För att kunna växa ytterligare och anpassa sig till framtiden kommer Shimano Nordic att bygga ett nytt huvudkontor. "Shimano Nordic Sales and Education Center" blir 1850 kvadratmeter i två våningar och samtidigt satsar bolaget stort digitalt.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-03-02 16:36

 • Månadens event: Women in sport + adventure

  Månadens event: Women in sport + adventure

  Girls in sport är en plattform för att förbättra jämställdhet inom idrott och äventyrssport. Under festivalen Women in sport + adventure fick Divas en pratstund med initiativtagarna Lucy Rist och Jenny Lidqvist.

  Artiklar Redaktionen, 2016-02-04 15:40

 • Månadens Diva: Johanna Davidsson

  Månadens Diva: Johanna Davidsson

  Johanna Davidsson är sjuksköterskan och äventyraren som vill inspirera fler kvinnor och tjejer att ge sig ut på tur. Hon har gått från att köra flera skidsäsonger i Alperna till att planera ett äventyr till Sydpolen.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 10:23

 • Månadens Diva: Sara Georgsson

  Månadens Diva: Sara Georgsson

  Sara Georgsson jobbar som varumärkeschef på Silva. Hon är aktiv i Divas men om tio år hoppas hon att ett sådant nätverk inte behövs.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 10:04

 • Månadens Diva: Eva Strand

  Månadens Diva: Eva Strand

  Eva Strand jobbar som tillfällig VD på Haglöfs och är dessutom medlem i Asics General Executive Meeting. Hon tycker att kvinnor i ledningen är ett måste om sport- och outdoorindustrin vill överleva och fortsätta växa.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 09:55

 • Månadens Diva Helena Jacobsson

  Månadens Diva Helena Jacobsson

  Helena Jacobsson jobbar på Stadiums inköpsavdelning. Hon vill se fler kvinnor på ledande positioner men tror inte att kvotering är vägen att gå.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 09:41

 • Månadens Diva: Sara Wänseth

  Månadens Diva: Sara Wänseth

  Sara Wänseth är marknadschef på Lundhags. Just nu bor hon i Sigtuna i flyttkartonger på väg tillbaka till Undersåker, Jämtland. Hon flyttar dit med sin sambo Håkan Nyström som jobbar på Haglöfs, sonen Måns 11 år och hunden Arragon 2,5 år

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 09:29

 • Månadens Diva: Isbjörn of Sweden

  Månadens Diva: Isbjörn of Sweden

  Månadens Divas är Camilla Schmidt och Maria Frykman Forsberg som driver barnklädmärket Isbjörn genom företaget Nordic Kidswear AB.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 09:15

 • Månadens Diva: Linnéa Grahn

  Månadens Diva: Linnéa Grahn

  Linnéa Grahn har under många år deltagit i expeditioner över hela världen. Nu vill hon få fler tjejer med på sina äventyr. Så via sin och Emma Forsells nystartade äventyrsförening Mind for Adventure lockar de med tjejer att springa tvärs över Skottland.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-04 15:28

 • Månadens Diva: Vanessa Åsell Tsuruga

  Månadens Diva: Vanessa Åsell Tsuruga

  Vanessa Åsell Tsuruga har varit Divas ansikte utåt i ett par år men nu tar hon en paus. Hon ska till Grekland för att plugga den olympiska rörelsen med målet att på något sätt jobba med OS i Tokyo 2020.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-04 15:23

 • Månadens Diva: Viktoria Stärner

  Månadens Diva: Viktoria Stärner

  Som årets kranskulla hade Viktoria Stärner det mest ärofyllda uppdraget bland de tusentals funktionärer som möjliggjorde Vasaloppets vintervecka 2015. Talet hon höll i Mora Kyrka under Högtidsfesten, fredagen den 6 mars, lämnade inte ett öga torrt. Viktoria är en sann ambassadör som kommer att gå långt, i fäders spår för framtids segrar.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-04 15:12

 • Månadens Diva: Christine Hägglund

  Månadens Diva: Christine Hägglund

  Christine Hägglund blev utsedd till Årets kvinnliga äventyrare 2013. Detta efter att hon under sex veckor ha sprungit 130 mil i våra svenska fjäll – ensam.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-04 14:59

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lågprishjälm säkrast i största testet

8 kommentarer

Mattias B: Vi har tänkt lika där då. Men ibland måste man dessutom lägga ut något snabbt. Där har vi på Sportfack dubbla möjligheter, som vi också hela tiden använder oss av. Kort och snabbt online och så...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842