Tecnica har ett nytt koncept

Den italienska skotillverkaren Tecnica presenterar ett helt unikt skokoncept. Tecnica Forge är en högteknologisk känga som kan anpassas individuellt efter konsumentens fötter.

Italienska Tecnica är i Sverige kanske mest kända för sina alpinpjäxor. För drygt ett och ett halvt år sedan beslöt sig företagets designteam för att försöka skapa en helt ny vandringskänga. Målet var att kunna erbjuda samma komfort och individuella passform i kängan som Tecnica redan i många år gjort med sina alpina pjäxor. Nu är resultatet av det arbetet klart och kängan har fått namnet Forge.

Metoden att formgjuta skon och sulan kring kundens fot har fått namnet Custom Adaptive Shape (CAS). Det är ett kit som består av en box med olika element som kan värma både sula och känga separat. När sulorna värmts upp till 60 grader placeras de i stora luftfyllda ”boots” som kunden sedan sätter sina fötter i. Luftbootsen sluts runt fötterna och ett högt tryck pumpas in som pressar sulan mot foten. Under tiden placeras kängorna i ett värme-element i boxen och värms upp. Efter cirka 8 minuter är sulorna formade efter kundens fötter och placeras nu i de färdigt uppvärmda kängorna. Kunden sätter på sig kängorna och placerar åter fötterna i luftbootsen. Ett tryck appliceras på kängorna och efter ytterligare åtta minuter är proceduren genomförd. Skorna och sulorna sitter nu i praktiken formgjutna kring kundens fötter. Yttermaterialet i Forge-kängorna är Gore-Tex, yttersulan är tillverkad av Vibram och även andra delar av skorna har högteknologiska material och detaljer.

För handlarna tar denna CAS-process sammanlagt cirka 20 minuter. Det ger handlaren en unik möjlighet att prata med kunden och ger även tid till merförsäljning. Kunden sitter ju ordagrant fast i kängorna. Meningen är att dessa boxar ska finnas hos ett antal utvalda specialister till hösten.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Scantrade Scandinavia AB

    Scantrade Scandinavia AB vill erbjuda ett brett sortiment av innovativa varumärken och produkter i utvalda kategorier, från elit till motionär. För att göra detta arbetar vi idag med fem olika fokuskategorier; Alpine, Bike, Outdoor, Team och Sport & Lifestyle. Inom varje kategori finns välkända varumärken: Alpine: Nordica, Sidas, Smith, Therm-ic Bike: Fibra, Northwave, Rollerblade Sidas, Selle Italia, Smith Outdoor: Lowa, Sidas, Sigg, Therm-ic Team: Fibra, Proline, Sidas, Umbro Sport & Lifestyle: Rollerblade, Sidas, Sigg, Smith, Umbro

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.