Gore introducerar Gore Invisible Fit

Gore Invisible Fit är en ny teknologi för att göra vattentäta löparskor lättare och ge dem bättre passform. Saucony och Inov-8 är först ut hösten 2017.

Gore introducerar lagom till Ispo om en dryg månad Gore Invisible Fit, en teknik som ger löparskor samma passform och känsla som ett par vanliga löparskor. Med start under hösten och vintern 2017 får löpare chansen att springa i skor som både andas och är tåliga mot väta och vind men som har samma passform och känsla som ett par löparskor utan skyddsmembran.

De första löparskorna  Gore Invisible Fit-teknologi har utvecklats av Saucony och Inov-8 och kommer att lanseras i butik under höst/vinter 2017.

Konstruktionen i Gore-Tex löparskor har förbättrats för minskad uppkomst av rynkor och veck på skon samt en markant reducering av tryckmärken. Den här teknologin möjliggör också ett formsytt hälfoder helt utan nötningsutsatta sömmar längs ankeln och utmed hälen.

Den kortare kilhöjden ska ge en skönare plös som inte irriterar vid vristen och tack vare den lättare konstruktionen har skons vikt reducerats med upp till 18 procent. Den har också blivit tystare efter att den nya konstruktionen eliminerat knarrande och knäppande ljud. Ytterligare fördelar som sannolikt kommer att uppskattas vid löpning i tufft väder är att skon inte suger upp lika mycket vatten och torkar 50 % snabbare. Hälfodret kan dessutom färganpassas efter önskemål.

–  Eftersom allt fler löpare ger sig ut i regn och på blöta vägar kommer Gore Invisible Fit att leda till ökade affärsmöjligheter, säger Brian Gallagher, marknadsföringschef för global footwear hos Gore. En kundundersökning vi gjort visar att 65 % av löpare i USA springer oavsett om det är blött, regnar eller snöar. 75 % av alla löpare springer även om det är kallt väder och 78 % av löparna värdesätter vattentåliga, vindtäta löparskor som andas. Vi lyssnade mycket uppmärksamt till konsumenternas behov och hittade lösningen.

Relaterat företag i Sportregistret

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.

  • Gerisale

    Gerisale är en distributör av ledande sport- och livsstilsvarumärken i Norden och arbetar sedan företagets grundande 1979 med ett stort etablerat nätverk av sport-, livsstils- och skoåterförsäljare i de Nordiska länderna. Vår specialitet är löpning - i företaget arbetar aktiva idrottsmän och kvinnor som testar och utvecklar de utvalda produkterna själva. Representerar Saucony sedan 1982.