Gore introducerar Gore Invisible Fit

Gore introducerar Gore Invisible Fit

Gore Invisible Fit är en ny teknologi för att göra vattentäta löparskor lättare och ge dem bättre passform. Saucony och Inov-8 är först ut hösten 2017.

Publicerad

Gore introducerar lagom till Ispo om en dryg månad Gore Invisible Fit, en teknik som ger löparskor samma passform och känsla som ett par vanliga löparskor. Med start under hösten och vintern 2017 får löpare chansen att springa i skor som både andas och är tåliga mot väta och vind men som har samma passform och känsla som ett par löparskor utan skyddsmembran. 

De första löparskorna  Gore Invisible Fit-teknologi har utvecklats av Saucony och Inov-8 och kommer att lanseras i butik under höst/vinter 2017.

Konstruktionen i Gore-Tex löparskor har förbättrats för minskad uppkomst av rynkor och veck på skon samt en markant reducering av tryckmärken. Den här teknologin möjliggör också ett formsytt hälfoder helt utan nötningsutsatta sömmar längs ankeln och utmed hälen. 

Den kortare kilhöjden ska ge en skönare plös som inte irriterar vid vristen och tack vare den lättare konstruktionen har skons vikt reducerats med upp till 18 procent. Den har också blivit tystare efter att den nya konstruktionen eliminerat knarrande och knäppande ljud. Ytterligare fördelar som sannolikt kommer att uppskattas vid löpning i tufft väder är att skon inte suger upp lika mycket vatten och torkar 50 % snabbare. Hälfodret kan dessutom färganpassas efter önskemål.

–  Eftersom allt fler löpare ger sig ut i regn och på blöta vägar kommer Gore Invisible Fit att leda till ökade affärsmöjligheter, säger Brian Gallagher, marknadsföringschef för global footwear hos Gore. En kundundersökning vi gjort visar att 65 % av löpare i USA springer oavsett om det är blött, regnar eller snöar. 75 % av alla löpare springer även om det är kallt väder och 78 % av löparna värdesätter vattentåliga, vindtäta löparskor som andas. Vi lyssnade mycket uppmärksamt till konsumenternas behov och hittade lösningen.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stadium Outlet till Femman

2 kommentarer

Tomas: Det ryktas att Stadium skruvar på ett secondhand koncept. Någon som vet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206