Pinewood lanserar streetplagg och använder nu ull

MÜNCHEN Svenska Pinewood kommer till AW24 lansera flera nya plagg och de som sticker ut mest är kanske damjackan som tar Pinewood från skogen in i staden.

Det är fullt drag i Pinewoods monter när Sportfack möter upp Bengt Rimark, vd för företaget. Hängivet visar han oss runt i montern och visar kommande plagg till höst och vinter 2024. Bland nyheterna hittar vi flera spännande saker. En sak som sticker ut är deras nya jackor som fodrats med svensk ull, hämtad av Lavalan.
– Vi ville skapa en tunnare ytterjacka med hög kvalitet och för oss är det lite nytänk att använda sig av ull i jackor och västar. Det är ett oslagbart material och det är något vi börjar förstå, säger Rimark.

Jackan och västen är noterbart tunn men ska trots det hålla värmen bra på grund av den naturliga isoleringen ull ger. Den svenska ullen är hämtad från Halland och Gotland, och Rimark menar att man valt svensk ull av miljöskäl.

En annan produkt som sticker ut är den nya parkasen som Pinewood skapat. Damjackan har nämligen inte alls samma ”frilufts”-utseende, utan ser snarare ut som något för jobbpendlingen än svampplockningen. Rimark förklarar att det vi har framför oss är en framtida storsäljare.
– Vår säljavdelning jublar redan. Vi har skapat en parkas som är modernt skuren men fortfarande både vind- och vattentät. Den är lite längre och anledningen till att vi skapade den här jackan var för att vi ansåg att vi hade ett behov av att skapa ett ”flaggskepp”. Jackans moderna snitt är trots det tidlös i sin design och skapad i moderna material. Vi gör den här modellen enbart för damer, vilket är en målgrupp där vi redan ser en stor tillväxt.

Svenska företaget har förstås flera spännande nyheter på gång och de lite dovare färgerna i kollektionen skapar en helhet där målet är att alla plagg ska fungera med varandra. Sportfack noterar att det också funnits en lekfullhet när flera av plaggen skapas. På flera ställen finns nämligen ”smarta” detaljer för att göra livet lite enklare. En skjorta har en ficka skapad efter vandringskartans storlek för att den ska passa perfekt. En annan skjorta har en bit microfiber placerat på insidan för att på så sätt göra det enklare att rengöra sina glasögon.
Vi har inte fått detta bekräftat, men känslan är att designers på Pinewood har haft problem med sina glasögon, då de också skapat en slags ventilering i en krage för att på så sätt se till att inte glasögonen ska imma igen. Smart och användbart.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Pinewood

    Pinewood är en ledande tillverkare av kläder och tillbehör för ett aktivt friluftsliv. Vi levererar hållbara jakt-, fiske-, fritids- samt hundsportskläder för vuxna så väl som till barn. Vi är ett passionerat familjeföretag med många år i branschen. Miljö och hållbarhet är en naturlig del i vår produktutveckling och med vår egen klädfabrik säkrar vi upp hög kvalité i våra produkter.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="33496" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]