Crafts nya Vasaloppskollektion

Lagom till Vasaloppets 100-årsjubileum, 2024, presenterar nu Craft sin årliga Vasaloppskollektion med en tydlig blinkning till historien. Den finns nu ute i handeln.

Crafts designer har gått tillbaka i tiden och valt en historisk twist på årets Vasaloppskollektion. 
– Årets Vasalopp blir den hundrade upplagan som genomförs. Denna fantastiska milstolpe firar vi med en kollektion som tar oss tillbaka till Mora-Nisses glansdagar och Vasaloppets tidlösa kulörer och mönsterbilder, berättar Daniel Ekelund, som har designat kollektionen. 
– Färgpaletten har inspirerats av ett äldre tidsdokument som visar Mora-Nisse sida vid sida med kranskullan, på väg mot ännu en seger. Resultatet är en palett med en nedtonad röd kulör och en dov gråblå ton, fortsätter han.

Eva Hörwing, Sponsoransvarig på Vasaloppet, är nöjd med årets kollektion och säger i ett pressmeddelande:
– Kärnan i årets design utgörs av ett av Vasaloppets viktigaste attribut, nämligen devisen ”I fäders spår för framtida segrar”, den mening som möter alla deltagare vid mållinjen i Mora. Det är en mening med starka traditioner som i kollektionen möter Crafts moderna funktionalitet. Årets Vasaloppskollektion blir en skön symbol för Vasaloppets Vintervecka 2024 när vi firar det hundrade Vasaloppet. 

Vasaloppskollektionen lanseras i november och kommer att kunna köpas online på stadium.se och craftsportswear.se, samt på plats i Sälen och Mora under Vasaloppets vintervecka. Serien innefattar bland annat en hoodie, t-shirt, mössa, pannband och halstub.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Craft of Scandinavia

    Craft of Scandinavia är en sportleverantör som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom sportbranschen samt profilsektorn. Craft of Scandinavia säljer och marknadsför Craft och Speedo.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="33461" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]