Icebug presenterar nyheter och uppdateringar inför hösten

Fyra skor för höst och tidig vinter. Här är skor för alla möjliga underlag, för alla möjliga hösttemperaturer.

De senaste dagarna har det, trots datum i kalendern, varit sommarvärme i stora delar av landet. Men ingenting varar för evigt och är det något vi svenskar vet är det att höst och vinter kommer förr eller senare, oavsett om vi vill det eller inte.
Lagom till årets mörkare perioder har Icebug nu presenterat skor för svalare temperaturer, blötare terräng och halare underlag. I ett pressmeddelande skriver svenska varumärket att säsongens nyheter är uppdaterade med ”noggrant utvalda material som sätter hållbarheten i första rum”.

Här är en sammanfattning av de fyra modellerna Icebug vill sko svenska befolkningen med i vinter

Dala Biosole

Dala Biosole är skapad för att hålla värmen med sina välisolerade och höga skaft. Detta i kombination med ett mjukt ullfoder. Vardagsskon är skapad för att vara enkel att dra på sig och designad för en vinterpromenad oavsett om det är på asfalt, grus, snö eller höstlöv. Biosole-sulan omsluter upp på foten för att skydda mot väta samtidigt som den ger ett mjukt och stabilt grepp.

Skon är skapad med ett klassiskt och tidlöst yttre med en ovandel i mocka och naturgummi. Färger skon kommer i är svart, vinröd och mörkbrun. Yttersulan innehåller 62 procent naturgummi – ett material som har hälften så stor klimatpåverkan som syntetgummi.

Icebug rapporterar att klimatavtrycket innebär 17 kg Co2e per par. 16 procent av materialet är återvunnet och 61 procent är biobaserat material.

Boda

Icebugs variant av en curlingkänga. Fullmatad med hållbara materialval och funktioner. Säsongens variant är vattentät och skons yttersida skyddas mot leran och slasket på vardagspromenaderna. Insidan är fodrad med Primaloft Bio Insulation, återvunnet och biologiskt nedbrytbart isoleringsmaterial som håller fötterna varma.

Skon är skapad för vardagen med både dubbade och odubbade sulor. Skon är skapad för att ge ett pålitligt grepp på alla typer av vinterunderlag (vilket de flesta av oss är i behov av på väg till och från jobbet).

Klimatavtrycket ligger på 14,7 kg CO2e per par, 22 procent återvunnet material och 18 procent biobaserat material.

Adak ReWool

En sko för hikes och promenader. Adak är en rejäl vinterkänga som ska klara äventyr och vinterliv när graderna närmar sig nollan. Yttersulan är skapad i Michelins Winter Compound och ger ett bra grepp i alla vinterväder. Detta då sulan behåller sina egenskaper även när det blir rejält kallt.

Högt skaft med snörning hela vägen ger fin passform och stabilitet. En bredläst ger tårna yta att röra sig på och fleecefodret ska skänka extra värme. Ovandelen är skapad av merinoull och nubuckläder. Även denna sko finns i en dubbad version.

Klimatavtryck per par: 18 kg CO2e, 19 procent återvunnet material och 44 procent biobaserat material.

Grove Wool

En sko som enligt Icebug förenar hållbarhet, funktion och stilren design. Högskaftade skor med stilren form. Skorna har en vattentät ovandel i nubuckläder och ullspill från svenska Woolpowers produktion. Och lädret är SPOOR-certifierat – vilket innebär att det kommer från nordiska gårdar.

Till i vinter kommer skon med Gore-Tex-membran. Även på denna modell kan man välja om man vill ha dubbar eller inte.

Klimatavtryck: 14,2 kg CO2e per par, 22 procent återvunnet material och 43 procent biobaserat material.

Relaterat företag i Sportregistret

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="30703" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]