Hoka presenterar höstens nyheter – första vägskon med Gore-Tex

Hoka One One presenterar höstens nyheter och det är flera intressanta materialval och konstruktionsdetaljer vi ser på nästa generations löparskor.

Hoka har presenterat höstens nyheter och det är gott om produktutvecklingar att skriva om. Lagom till höstlövens stilla fallande mot marken kan man klä sig för höstturerna i flera nya modeller eller uppdaterade klassiker från företaget.

En av de stora nyheterna heter Hoka Clifton 9 GTX. Det är varumärkets första vägsko med Gore-Tex. Skon är skapad för att passa för både promenad och löprunda. Den är vattentät, lätt och bekväm som löparsko. Den har också – enligt varumärket – en bekväm dämpning och bra passform.
Det som gör skon än mer speciell är att man använt sig av återvunnet Gore-Tex Invisible Fit-membran i överdelen, vilket håller fötterna torra under löprundan. Invisible Fit-tekniken är ett membran som sys in direkt i överdelen vilket gör att skon blir lättare och får en förbättrad passform.
Med hjälp av den här tekniken har man också undgått att använda det extra övre lagret som ofta gör att vatten samlar sig mellan mesh och membran. Skon kommer med Eva-skum vilket ger den distinkta Hoka-dämpningen. Yttersulan är tillverkad av gummi för bästa greppet på vått underlag. Rekommenderat pris: 2 499 kronor.

Andra modeller

Hoka Stinson ATR 7
En terrängsko med yttersula för alla möjliga väglag. Asfalt, grus, eller skog – oavsett menar Hoka att man som löpare kan lita på greppet med den här skon. Ovandelen är skapad i ventilerande jacquardmesh som håller fötterna svala när aktiviteten gör dig varm. Konstruerad med uppdaterad H-ram och CMEVA-mellansula, för bra stöd och respons. Pris: 2 199 kronor.

Hoka Gaviota 5
Hokas maxdämpande stabilitetssko med oöverträffad komfort och stabilitet på alla löparturer. Gaviota 5 har mjukare mellansulematerial än tidigare tack vare stabiliserande H-Frame-lösningen. Skon kan jämföras med Hoka Bondi men med mer stabilitet. Den tidiga rockern gör att du avlastar båste vader och framfot på ett bättre sätt för att därmed få mer driv. Pris 2 199 kronor.

Hoka Tecton X 2
En uppdatering av Hokas tävlingsski för terränglöpning. Responsiv mellansula och gafflad kolfiberplatta ger härligt driv och bra stabilitet. Nytt är att meshen på ovandelen är utbytt mot en Matryx-ovandel ett lätt, slitstarkt och vattenavvisande material som håller foten säker på plats. Lägre våtvikt än på föregångaren, så skon känns smidig oavsett väderlek. Pris: 2 999 kronor.

Hoka Mach X
En fastare löparsko för dig som springer korta, snabba, pass. Mach X är skapad med fokus på dämpning och för dig som vill utveckla löpningen till längre distanser utan att behöva ge dig ut på jakt efter nya dojor när nivån har ökat. Ovandel i ventilerande Creel Jacquard som består till 84 procent av återvunnen polyester och 16 procent återvunnen nylon. Pris: 2 699 kronor.

Relaterat företag i Sportregistret

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="30669" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]