FootJoy lanserar limiterad kollektion med Harris Tweed

Lagom till The Open plockade FootJoy fram en unik kollektion av sina premiumskor – med tydlig inspiration från de brittiska öarna.

För tredje året i rad lanserar FootJoy en limiterad kollektion tillsammans med Harris Tweed. Skorna skapades till årets Open Championship och kallas därför Hoylake-serien.
Skorna använder sig av tweed-tyg i ”Hoylake-grönt”, vilket adderats till skotillverkarnas Premier Series. Ullen är framtagen och behandlad för hand på Yttre Hebriderna och har skapats med en unik design för att skapa karaktär.
Det speciella tyget är utvalt för att hedra FootJoys rika historia inom sporten. De två modellerna, Wilcox och Field, kommer också med en skoväska i samma material som återfinns på skorna.
– Hoylake-grönt var tvunget att bli färgen av versionen 2023. Royal Liverpool Golf Club, eller Hoylake som klubben oftast kallas, finns precis vid havet och har en fantastisk historik. Det gröna gräset på Hoylake har en lång historia och arv. Designen innebär en subtil fiskbenskonstruktion och skimrar i olika gröna färger, precis som Hoylake gör, säger Mark Hogarth, Creative Director at Harris Tweed Hebrides.

Skorna med den speciella tweed-detaljen kostar 3 299 kronor i Wilcox-modellen och 3 199 kronor i Field-modellen.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Acushnet

    Acushnet är ett av världens ledande företag inom golfbranschen med märkena Titleist, Footjoy, Vokey Wedges, Scotty Cameron och Pinnacle. Företaget säljer bollar, klubbor, skor, handskar, kläder, bagar etc till golfbutiker och golfshopar runt om i Norden.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="30320" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]