Treksta satsar på gummistövlar – lanseras i höst

Treksta Footwear lanserar gummistövlar med flera tekniska detaljer. Både för sommar- och vinterhalvåret.

Improve Business Scandinavia, som har agenturen för Treksta Footwear i Skandinavien och stora delar av Europa, meddelar att en ny serie lanseras till hösten.
Treksta Footwear har nämligen skapat gummistövlar med hög kvalitet.
– Det här blir ett komplement till Trekstas vattentäta kvalitetsskor med Gore-Tex-membran, säger Mats Bengtsson, vd för Improve Business Scandinavia.

Treksta meddelar att de nya stövlarna är skapad med ”hög teknologisk nivå” och att materialet i stövlarna till stor del är naturgummi, med mycket goda ergonomiska egenskaper.

Alla stövlar har en inbyggd stötdämpande mellandel i lättviktsmaterialet EVA samt halksäkra naturgummisulor. Den höga andelen naturmaterial i stövelgummit gör att hela serien kvalar in i produktgruppen ”vegansk” och konstruktionen gör att de är lätta och därmed bekväma att ha på sig under en längre tid.
– Vi har själva gjort en omfattande kvalitetstestning där stövlarna klarat 300 000 böjningar utan sprickbildning. Då pratar vi riktiga böjningar och inte enklare flexometerprov, säger Mats Bengtsson.

Av de sex modellerna i första kollektionen stövlar är fem modeller värmeisolerade med neopren. Det materialet tillsammans med naturgummi menar Bengtsson skapar en fantastisk kombination.
– Speciellt på våra breddgrader, säger Bengtsson.
– De varmfodrade stövlarna är anpassade för användning höst, vinter och vår medan den ofodrade modellen fungerar bäst under vår, sommar och höst.

Stövlar för alla tillfällen

Lofoten Neo 18” Värmeisolerad med 5 mm neopren. Vadmått regleras med blixtlås.
Svalbard Neo 18”. Värmeisolerad med 5 mm neopren. Vadmåttet regleras med justerbart spänne.
Nordland 18”. Snabbtorkande foder. Vadmåttet regleras med justerbart spänne.
Telemark Neo 12”. Värmeisolerad med 5 mm neopren.
Hamra Neo 18”. Värmeisolerad med 5 mm neopren med nedvikbart skaft.
Neux Neo 4”. Värmeisolerad Chelseainspirerad sko/känga med 3 mm neopren.

Relaterat företag i Sportregistret

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="29924" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]