Craft presenterar ny Vätternrundan-kollektion

För alla som ska cykla runt Vättern finns nu en speciellt framtagen klädkollektion för att passa in i småländska naturen.

Förra året lanserade Craft en Vätternrundan-kollektion med inspiration av den stora sjön och en svensk klassiker. I år gör företaget samma sak, men skippar den starka gula färgen och tonar ner det hela. Dessutom tar man in mer av den omkringliggande naturen.
– Klädkollektionen för 2023 bygger vidare på Vätterns böljor och djup men har kompletterats med en uppdaterad siluett, berättar Daniel Ekelund, designer på Craft.
– Vi har exempelvis ritat om ordbilden på tröjans framsida som nu har en progressiv, böljande form. Vi har även justerat kulörpaletten utifrån Vätterns kringliggande landskap, vilka samtliga har rött i sina respektive landskapssymboler. Paletten har dock fortfarande ett gult inslag för att knyta an till En Svensk Klassiker och givetvis även blått som är Vätternrundans grundidentitet. Tröjan har dessutom tydliga kontrastmarkeringar på båda ärmarna för ökad synbarhet och säkerhet. Men även om vi har uppdaterat designen är formspråket fortfarande kombinerbart med exempelvis föregående års cykelbyxor.

Andreas Andersson, kommunikationsansvarig för Vätternrundan, är nöjd med årets kollektion och menar att kläderna bjuder på ”en rikedom av detaljer att utforska”.
– Från färgsättningen och de handritade bokstäverna, vidare till de små grafiska elementen som symboliserar våra nio depåer runt Vättern. Crafts ambitiösa detaljarbete skapar de perfekta förutsättningarna för en minst lika framgångsrik Vätternrundankollektion som tidigare år. Inte nog med det, plaggen har ett tidlöst formspråk vilket gör att de kan leva länge och även i andra sammanhang, när man tränar eller cyklar andra motionslopp.

Kollektionen innefattar cykeltröja, cykelbyxor, armvärmare och keps. Plaggen kan köpas på Stadium.se.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Craft of Scandinavia

    Craft of Scandinavia är en sportleverantör som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom sportbranschen samt profilsektorn. Craft of Scandinavia säljer och marknadsför Craft och Speedo.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="29670" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]